Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a reușit un băcăuan să țepuiască angajatele unui magazin din Alba de trei ori la rând: Pedeapsă aspră primită în instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a reușit un băcăuan să țepuiască angajatele unui magazin din Alba de trei ori la rând: Pedeapsă aspră primită în instanță

Un bărbat din Alba, recidivist, a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru înşelăciune în formă continuată şi în stare de recidivă postexecutorie.

În data de 24 aprilie 2019, în jurul orei 15:24, o persoană necunoscută de sex masculin (identificată ulterior ca fiind inculpatul) a contactat-o telefonic pe angajata unui magazin din Alba, s-a prezentat ca fiind proprietarul magazinelor la care aceasta lucra şi i-a solicitat să îi comunice încasările pe ziua respectivă.

Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 16:00, aceeași persoană a sunat din nou, iar sub pretextul reparaţiei autoturismului personal a solicitat suma de 950 lei provenită din încasările societăţii, precizându-i că va veni după bani un băiat. În continuare, angajata i-a predat banii unei persoane de sex masculin care s-a prezentat a fi baiatul trimis după bani, dar în fapt era inculpatul, folosindu-se de acest nume fictiv pentru a-şi ascunde identitatea.

În data de 30.04.2019, în jurul orei 16:00, folosind acelaşi mod de operare şi acelaşi pretext (reparaţii la autoturismul personal), inculpatul a solicitat din nou o sumă de bani din încasările magazinului şi s-a deplasat în faţa Complexului Comercial, unde a primit suma de 700 lei, proveniţi din încasările societăţii.

Ulterior, în data de 06.05.2019, folosind același mod de operare, inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată, pe care a contactat-o telefonic, cu privire la faptul că este proprietarul magazinului, și i-a solicitat acesteia și a obținut astfel încărcarea unei cartele telefonice cu suma de 50 euro din încasările magazinului, persoana vătămată suferind un prejudiciu în cuantum de 298 lei.

Investigațiile efectuate au relevat faptul că inculpatul a fost trimis în judecată şi condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare de Judecătoria Bistrița pentru săvârşirea a şapte fapte de înşelăciune cu mod de operare identic, fiind comise în aceeaşi perioadă.  În cursul urmăririi penale, fiind audiat în calitate de suspect şi inculpat, bărbatul a recunoscut faptele comise.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea