Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum a evoluat interesul față de produsele pentru copii in județul Alba?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bekid, unul dintre cele mai importante magazine online cu produse pentru copii a realizat împreună cu agenția SEO Target Web un studiu complex privind evoluția natalității și a interesului online față de produsele pentru copii.

Conform ultimului recensămant, în România exista un număr de 20.121.641 de persoane, însă în ultimii ani s-a constatat faptul că acesta se află într-un oarecare declin, fapt datorat natalității tot mai reduse, precum și imigrației. Conform statisticilor de specialitate, natalitatea în România este de aproximativ 9,9 născuți la mia de locuitori. Dacă în anul 2010 natalitatea în județul Alba era de aproximativ 7,7 % , în anul 2014 acest procent a crescut la 7,8 % .

publi2

Deși natalitatea este la un nivel mai scăzut, interesul față de achiziția în special online a produselor pentru copii este în creștere de la an la an, aceasta având legatură mai mult cu creșterea numărului de conexiuni la internet și a creșterii explozive a comerțului online. Evoluția interesului în județul Alba a căutărilor pe întreg segmentul de cărucioare pentru copii, scaune auto, jucării, precum și pătuțuri sau biciclete a fost într-o oarecare creștere în primul trimestru a acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul acestor căutări a crescut în perioada ianuarie – aprilie 2016 cu aproximativ 9% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

La nivelul județului Alba se înregistrează lunar un număr de 8380 de căutări de produse pentru copii, cel mai mare număr de căutări fiind înregistrat în Alba Iulia cu un procent de 39,4%, urmat de Sebeș cu un procent de căutări de 16% și respectiv Blaj cu 8,7%. Totodată, prin intermediul studiului reiese ca numărul căutărilor pe cuvântul jucării a crescut cu aproximativ 28,6%, pe cuvântul cărucioare 3 în 1 acestea s-au dublat spre deosebire de aceeași perioadă a anului precedent, iar in privința tricicletelor, numărul căutărilor a crescut cu 57,1%.

Din numărul total de căutări, cele mai multe sunt realizate în județul Alba prin intermediul dispozitivelor mobile cu un procent de 50,9% din numărul total, urmat de desktop-uri cu un procent de 36,5% și respectiv tablete cu 12,5%. Numărul căutărilor de pe dispozitive mobile a crescut cu 51% spre deosebire de anul 2015.

”Creșterea numărului de căutări de produse pentru copii se datorează în principal faptului că din ce în ce mai multi părinti preferă magazinele online în detrimentul magazinelor fizice, dar și penetrării din ce în ce mai largi a Internetului în tară. Magazinele online reprezintă în momentul de față una dintre cele mai bune soluții atunci când părinții se află în căutarea unor produse de calitate și la prețuri cât se poate de accesibile pentru copiii lor” a declarat Adriana Ghișoiu, Manager al companiei care deține site-ul cu produse pentru copii www.bekid.ro.

Statisticile arată faptul că numărul acestor căutări va crește și în lunile următoare pe întreg segmentul de biciclete, triciclete, cărucioare pentru copii, pătuțuri și jucării, dat fiind faptul că majoritatea magazinelor online vor avea promoții de Black Friday și de Sărbătorile de iarnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea