Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cugirul va adera la Convenţia Primarilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Convenţia Primarilor reprezintă un angajament asumat de mai multe oraşe în vederea susţinerii atingerii obiectivelor energetice ale Uniunii Europene prin reducerea emisiilor de bioxid de carbon cu 20% până în 2020 în teritoriul administrativ al primăriei semnatare. Acest obiectiv asumat voluntar se realizează prin implementarea unui Plan de Acţiune pentru Energie Durabilă pe care autoritatea locală se angajează să-l înainteze Comisiei Europene la un an după semnarea Convenţiei Primarilor. Aderarea la Convenţia Primarilor nu presupune achitarea vreunei contribuţii financiare de admitere ca membru sau cotizaţii ulterior aderării. Consiliul local Cugir rămâne să adopte în mod oficial Convenţia Primarilor şi să-l autosesizeze pe primarul Adrian Teban să semneze formularul de adeziune.
Aleşii locali din Cugir au luat de asemenea act de conţinutul documentului „Pactul Primarilor” ce are drept scop mobilizarea societăţii civile din zonă pentru a participa la dezvoltarea Planului de Acţiune prezentând în linii generale politicile şi măsurile necesare pentru realizarea obiectivelor acestui plan.
Există o chemare şi un îndemn care să încurajeze acest demers şi pe care îl regăsim în finalul documentului ce pare destul de mobilizator. „Noi primarii, încurajăm alte autorităţi locale şi regionale să se alăture iniţiativei Pactului Primarilor şi alte părţi interesate să-şi formalizeze contribuţia la Pact” a declarat Teban. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Strigăt disperat al unei tinere din Alba, pentru cei 75 de câini pe care îi îngrijește: ”Mi se rupe sufletul de ei, stau și așteaptă un om al lor”. Adăpostul, inundat după ploaia de vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Strigăt disperat al unei tinere din Alba, pentru cei 75 de câini pe care îi îngrijește: ”Mi se rupe sufletul de ei, stau și așteaptă un om al lor”. Adăpostul, inundat după ploaia de vineri Ploaia torenţială de vineri după-masa a creat mari probleme la adăpostul de animale al Asociației Help 4 Strays din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea