Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugirenii şi-au comemorat eroii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de oameni s-au adunat la Monumentele Eroilor din faţa bisericii „Sf Nicolae” din Cugir şi din centrul localităţii Vinerea pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de cei care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă. În prezenţa a 15 veterani de război, din cei 30 aflaţi în viaţă, a famililor acestora, a simplilor cetăţeni şi a oficialităţilor locale, preoţii au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastasuri închinate celor care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale. Totodată, elevii cugireni au recitat poezii şi au cântat melodii patriotice, iar autorităţile locale şi partidele politice au depus coroane de flori la cele două monumente.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local împreună cu reprezentanţii cultelor religioase. La eveniment au fost prezenţi primarul Adrian Teban, viceprimarul Rodica Florea, consilierul judeţan Nicuşor Mihai, consilierii locali, Emil Muntean, Voicu Aurel şi Păştină Nicolae.
Edilul Cugirului, Adrian Teban a ţinut să precizeze că este o datorie morală comemorarea, în fiecare an, a celor care au pierit pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. „Trebuie să învăţăm să preţuim cu adevărat moştenirea pe care ne-au lăsat-o şi să ne păstrăm demnitatea şi identitatea naţională.” Totodată, în numele comunităţii locale, primarul a adresat recunoştinţă bravilor veterani de război care au luat parte la eveniment.
Pentru aceştia amintirea celui de-al Doilea Război Mondial este încă vie, iar greutăţile de zi cu zi sunt împovărătoare. În ciuda sacrificiilor lor, majoritatea veteranilor de război fac faţă cu greu necesităţilor zilnice. Câţiva dintre ei s-au plâns primarului de indemnizaţia prea mică, de faptul că medicamentele sunt prea scumpe şi facturile prea mari. „Indemnizaţia veteranilor de război este de zece ori mai mică decât cea a revoluţionarilor, lucru care este nu doar nefiresc, ci chiar nedrept. Din păcate, administraţia locală nu poate face nimic în acest sens. Conducerea ţării are datoria morală de a asigura un trai decent celor care au fost în bătaia gloanţelor, care au suferit de frig şi foame pentru ca noi să purtăm încă numele de români”, a precizat primarul Cugirului, Adrian Teban.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea