Rămâi conectat

Curier Județean

Cugireanul Vasile Hârjoc, cu bicicleta la Campionatul European de Atletism de la Zittau – Germania

Alexandra Mates

Publicat

în

Cugireanul Vasile Hârjoc este cunoscut iubitorilor de sport din judeţ şi nu numai, nu neapărat pentru performanţele sale în domeniul alergărilor, cât mai ales pentru consecvenţa de a demonstra că sportul înseamnă menţinerea tinereţii corpului şi a minţii.
La cei 58 de ani, atletul de la poalele Drăganei şi-a propus să se ducă şi să participe  la Campionatul European de Atletism de la Zittau -Germania, nu alergând până acolo  pe jos sau cu cine ştie ce mijloace moderne de transport ci cu credincioasa sa bicicletă de care rareori se desparte.

Potrivit declaraţiilor făcute pentru cotidianul Unirea, Harjoc urmează să părăsească judeţul, luni 6 august la ora 10.00 din faţa Consiliului Judeţean Alba, hotărât să parcurgă  cu bicicleta 1500 km (cu o medie de cca 150 km \zi ), străbătând teritoriile României, Ungariei,Sloveniei, Poloniei şi Germaniei până în localitatea Zitau (lângă Drezda ),locul destinat întrecerilor de atletism. Perioada de desfăşurare a competiţiei este 16-25 august, iar  potrivit organizatorilor, 34 de ţări şi-au anunţat prezenţa la acest campionat european. Aşa după cum ne spunea conjudeţeanul nostru, obiectivul său la campionatul de la Zittau este de a se clasa în primii 10, la proba de 10.000 m plat, propunându-şi un timp de 38 de minute.

Este cea de-a noua participare din cariera sportivului cugirean  la un eveniment de asemenea anvergură, acesta având în palmares prezenţe la trei campionate europene şi tot atâtea mondiale, cele mai reprezentative  rezultate fiind obţinute la Puerto Rico şi Sacramento- SUA, unde în ambele situaţii Hârjoc s-a clasat pe locul şapte.

Înainte cu doar câteva zile de plecarea în cursă, sportivul Vasile Harjoc – legitimat la Clubul Sportiv UNIREA Alba Iulia a dorit să transmită mulţumiri Consiliului Judeţean Alba, d-lui preşedinte Ion Dumitrel, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui demers.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE pompieri 2024: ISU Alba recrutează candidați pentru concursul de admitere la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE pompieri 2024: ISU Alba recrutează candidați pentru concursul de admitere la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești Au început înscrierile pentru concursul de admitere la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, iar termenul limită de înscriere este 14 mai 2024. Citește și: FOTO: Forțe proaspete la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea