Rămâi conectat

Actualitate

Cugir, orașul planurilor mari, în anul 2022. Adrian Teban: Vrem să dăm o altă față orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cugir, orașul planurilor mari, în anul 2022. Adrian Teban: Vrem să dăm o altă față orașului

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, a discutat referitor la proiectele cele mai importante ale anului 2022, care vor schimba fața Cugirului.

„Avem excedent bugetar, undeva la 20 de milioane de lei. Ce este de știut, pentru că noi avem mai multe proiecte demarate, cofinanțările pentru aceste proiecte pe fonduri europene sunt destul de mari, a apărut și această problemă vis-a-vis de indexarea prețurilor datorită creșterii prețurilor la materiale de construcții și toate chestiunile acestea, pe proiecte foarte mari, pun o presiune mare pe bugetele locale și principala noastră prioritate în consolidarea bugetului pe anul viitor este să cofinanțăm toate aceste proiecte, să reușim să cofinanțăm, să le ducem la bun sfârșit.

Majoritate dintre ele au perioadă de finalizare 2023, pentru că exercițiul financiar se închide, deci anul acesta și anul viitor vor fi ani decisivi pentru finalizarea acestor proiecte și noi am luat și un credit, de la BCR, tocmai pentru susținerea cofinanțării, avem și un credit, de la Trezorerie, tot pentru susținerea cofinanțării și sperăm ca prin efortul comun pe care l-am făcut, buget local, credite, am mai primit sprijin și de la Consiliul Județean, să putem duce la bun sfârșit toate aceste proiecte.

Cel mai important proiect este proiectul de mobilitate, suntem câteva localități cu proiecte de mobilitate, noi suntem destul de avansați pentru că am terminat proiectarea, am demarat și execuția. Pe aceste străzi unde avem mobilitate și transport public vrem să îngropăm și rețelele electrice și rețelele de cabluri, e vorba de axele principale din oraș, strada principală din Vinerea, strada Victoriei și strada Stadionului, intrarea în oraș, ca să dăm o altă față orașului Cugir.

Sigur că acolo avem această îngropare a rețelelor, este 50-50, făcută cu Electrica, avem un cadru legal care ne permite să suportăm și noi o parte din aceste cheltuieli, pentru că ne dorim să schimbăm intrarea în oraș și să arate altfel”, a transmis primarul Adrian Teban.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea