Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cu o avere de 15 milioane euro, frații Florea se află în prima jumătate din topul celor mai bogați români

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu o avere de 15 milioane de euro, din construcții, turism și distribuție carburanți, frații Florea se află pe locul 232 în topul celor mai bogați români, potrivit revistei Forbes 500 miliardari.

În 1996, frații Marcel și David au pus bazele Florea Grup, companie cu afaceri în domeniul comerțului de carburanți, construcții și transporturi. Activitatea în domeniul comerțului de carburanți auto a fost primul pas spre diversificarea afacerilor și intrarea grupului pe piața producției materialelor de construcții. În 2005, grupul Florea achiziționează o stație de sortare modernă de mare capacitate, iar un an mai târziu au fost înființate patru fabrici de betoane în regie proprie, la Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu și Deva, Florea grup devenind un competitor serios în rândul producătorilor de betoane.

Construcția fabricilor de betoane s-a realizat în regie proprie, constituindu-se în acest fel, nucleul viitorului departament de construcții care a devenit în scurt timp una dintre structurile de bază ale societății, prin care s-au realizat lucrări de anvergură cum ar fi: Hotel Astoria – Santimbru, DN1 km 387, modernizare DC108, platforme betonate de mari dimensiuni (Feroplas Sibiu, Sala Sporturilor Deva, Reabilitare DN1 – intrarea in Municipiul Alba Iulia), modernizarea DN1 la intrarea în municipiul Alba Iulia, modernizarea Hotel Transilvania din Alba Iulia, precum și lucrări în subantrepriza unor constructori reprezentativi: SOCOT SA Târgu Mureș (Amenajare râu Mureș, zona Sîntimbru); CCCF SA Deva (Consolidare DJ107K), potrivit informațiilor de pe site-ul grupului.

Anul 2008 reprezintă și anul debutului Florea Grup în domeniul serviciilor de turism, prin darea în folosință a unui mare complex hotelier situat pe în imediata vecinătate a municipiului Alba-Iulia, spre Sântimbru. Complexul hotelier Astoria oferă condiții de cazare la standarde europene, având în componență și un restaurant ultramodern cu 300 de locuri, unde se pot organiza în cele mai bune condiții reuniuni și mese festive. În cursul anului 2013, a fost achiziționat și Hotel Transilvania cu suma de aproximativ 2,2 milioane de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea