Cu cine vor vota românii la alegerile locale din 27 septembrie: SONDAJE Avangarde și CURS

Cu cine vor vota românii la alegerile locale din 27 septembrie: SONDAJE Avangarde și CURS

Potrivit sondajului realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, la scrutinul din 27 septembrie, 34% dintre români afirmă că vor vota cu PNL, 27% vor da votul lor PSD, 17% vor vota cu USR-PLUS, 5% cu UDMR și Pro România, 4% se declară în favoarea PMP și PPU, iar 3% aleg ALDE.

ELIT

Totodată, 57% dintre persoanele intervievate au răspuns că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 32% sunt de părerere că direcția este corectă.

Cercetarea a fost realizată în perioada 3-7 septembrie 2020, pe un eșantion de 800 de persoane. Marja de eroare este de 4%.

„Este un rezultat al votului politic la nivelul întregii țări. Știm că la alegerile locale vor fi diferențe destul de mari, pentru că în unele localități evident că va fi prețuit mai mult omul decât partidul. Suplimentar de asta trebuie să spunem că sunt foarte multe alianțe locale, unele dintre ele conjuncturale, altele nu respectă trendul național, sunt partide care la nivel național sunt în competiție, dar într-o comună sau la nivelul unui județ sau al unui municipiu au format alianțe.

Conform sondajului CURS, la intrebarea “Alegerile locale vor avea loc in septembrie anul acesta. Dumneavoastra cu ce partid veti vota?” raspunsurile au fost urmatoarele:

PNL – 33%

PSD – 26%

USR PLUS – 16%

Pro Romania – 7%

PMP – 5%

UDMR – 4%

ALDE – 4%

PPU-SL – 4%

Alt partid – 1%

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419