Cu 25 de cazuri confirmate, România este la UN SINGUR CAZ de al 2-lea SCENARIU de CRIZĂ al epidemiei de coronavirus: Ce măsuri vor fi luate

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Cu 25 de cazuri confirmate, România este la UN SINGUR CAZ de al 2-lea SCENARIU de CRIZĂ al epidemiei de coronavirus: Ce măsuri vor fi luate

Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus a ajuns, marți, 10 martie,  la 25, în România, ceea ce înseamnă că țara noastră se află aproape de cea de-a doua etapă a scenariului gândit de autorități.

Primul scenariu presupunea existența de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, următorul între 25 și 100 de cazuri, apoi între 100 și 2000 de cazuri, iar ultimul peste 2000.

ELIT

În cel de-al doilea scenariu, autoritățile vor decide, când va mai fi depistat încă un bolnav, pe lângă măsurile deja luate, și care nu făceau, inițial, parte din primul scenariu, ca operațiile să fie limitate, iar numărul de paturi de la terapie intensivă să fie mărit. Totodată, nu este exclusă luarea de noi măsuri restrictive, în ceea ce privește deplasarea populației, precum și întâlnirile.

Persoanele care nu au coronavirus vor fi direcționate către spitalele județene, pentru că este nevoie de mai multe paturi de terapie intensivă.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 25 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419