Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

CSU Alba Iulia s-a calificat în semifinalele Cupei României la baschet, după dublă victorie cu CSBT Alexandria

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După a doua victorie obţinută astăzi, în sala Universităţii „1 Decembrie 1918” în faţa formaţiei CSBT Alexandria, CSU Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanţă de până în prezent din istoria clubului şi s-a calificat în semifinalele Cupei României. Echipa condusă de Tomas Bilek s-a impus cu scorul  65-54 (17-14, 20-14, 16-8, 12-18).

Albaiuliencele au început tare, s-au distanţat foarte facil (17-2), însă ulterior cursa de urmărire a vizitatoarelor a dus la o răsturnare de scor (17-20), un simplu foc de paie pentru că ulterior lucrurile au intrat în normal şi CSU a condus în permanenţă. Punctele au fost marcate de Becca Tobin – 27, Amanda Thompson – 12, Ekaterina Abramzon – 7, Alexandra Uiuiu- 6, , Tereza Brantlova – 5, Eniko Laza – 4, Ildiko Nagy – 2, Jovana Vukoje – 2. „Suntem mulţumiţi pentru această primă calificare în semifinalele Cupei României, din palmaresul clubului. A fost o dublă manşă dificilă, prin prisma oboselii celor două zile consecutive de jocuri. M-au satisfăcut prestaţiile echipei, mai ales în a doua confruntare, pe faza defensivă„, a declarat Tomas Bilek.

În primul meci, cel de ieri, studentele din Cetatea Marii Uniri s-au impus lejer, cu 86-71 şi au făcut primul pas spre faza superioară a întrecerii, unde după toate probabilităţile adversarele vor fi ICIM Arad, CS Târgovişte şi ACS Sf. Gheorghe.

*Moment inedit, un spectator a pătruns în teren!

Pe durata primului sfert, a existat un moment rar întâlnit într-o sală de baschet: un spectator a pătruns pe suprafaţa de joc, tocmai în timpul unui atac al gazdelor. Neperturbat, fanul a traversat terenul, fără griji sau stres, pe la centru pentru a… discuta cu o persoană aflată în tribună, în partea opusă. „Ieşirea din scenă” s-a produs în acelaşi mod şocant, „de-a latul” sălii, de data aceasta însoţit de arbitrul Cosmin Prişcă (Mediaş). În acest context, să precizăm că partida a fost vizionată de primarul Blajului, Gheorghe Rotar, însoţit de Sergiu Ştefănescu (aflaţi în premieră la o confruntare de baschet), alături de alţi politicieni locali precum Ion Dumitrel, Florin Roman sau Clement Negruţ.

*”Bilek va fi antrenorul nostru şi în retur”, a declarat Daniel Breaz

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz a salutat prima calificare în semifinalele Cupei României a formaţiei albaiuliene. „Este o bucurie pentru noi că am reuşit această performanţă. Momentan suntem şi pe locul 4 în campionat, dar în play-off ne dorim să ajungem mai sus”, a spus Breaz, care a comentat şi situaţia existentă în sânul clubului. „N-au fost probleme în echipă sau tensiuni pe banca tehnică. Începutul campionatului a fost unul cu meciuri foarte grele şi a durat până s-au închegat relaţiile de joc. Antrenorul Tomas Bilek va continua şi în retur pentru că face treabă. Eventualele plecări din lot sau transferuri aparţin exclusiv antrenorilor, deşi eu susţin că şi în actuala componenţă echipa poate lua medalie”, a conchis Daniel Breaz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea