Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia – Rapid București 99-37 *Succes facil, al 6-lea la rând

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste32CSU Alba Iulia, echipa antrenată de Miroslav Popov a învins pe propriul teren pe Rapid București, scor 99-37 (37-13, 29-9, 18-8, 15-7), într-o partidă care contează pentru etapa a XI-a a Ligii naționale de baschet feminin.

Formația din Cetatea Marii Uniri a realizat al 6-lea succes la rând, incluzându-le aici și pe cele din CEWL. Etapa viitoare, CSU evoluează în deplasare, cu Nova Vita Tg. Mureș, miercuri, 19 noiembrie.

*Agunbiade – „double-double”

Disputa a fost un antrenament cu public pentru gazde, ce au întâlnit penultima clasată, echipă ce are în componență numai jucătoare autohtone. De altfel, scorul pe sferturi este elocvent, după primele 10 minute era 37-13, iar la mijlocul meciului 66-22, în ultima jumătate a jocului studentele reducând motoarele în plan ofensiv (33 de puncte). Studentele lui Miroslav Popov se întrec în „double-double”, Kuster a aruncat mănușa în CEWL, cu Rucons Spisska Nova Ves ajungând la al 6-lea, iar Agunbiade a preluat-o cu Rapid. În total echipierele CSU au strâns 12 asemenea reuşite, Kuster fiind urmată de Wumi Agunbiade – cu 4, Valencia McFarland şi L’Oreal Joy Price – câte un „double-double”

Au marcat: Jessica Kuster – 23 de puncte, Marta Fodor – 16, Milica Deura – 15, Wumi Agunbiade – 13 (și 10 recuperări), Alexandra Uiuiu – 13,  Valencia McFarland – 7, Joy Price – 6, Dora Ardelean – 5 şi Mihaela Gherman – unul.

Ultimele două sferturi nu s-au mai jucat la aceleaşi coordonate, gazdele jucând foarte relaxat şi la o turaţie scăzută, lucru care s-a văzut pe tabelă, scorul nemaifiind atât de net, însă în final diferenţa a fost una drastică pentru rapidiste, de 62 de puncte. ” A fost un meci fără nicio miză practic, însă trebuie să jucăm şi partidele acestea. Pentru mine este o oportunitate să introduc în teren jucătoarele pe care le-am folosit mai puţin, pentru ca acestea să prindă minute cât mai multe, să crească în experienţă şi joc, pentru a ne putea fi de folos în viitor şi în partidele cu miză. Pe de altă parte, nu ne prind foarte bine astfel de meciuri, deoarece există riscul ca jucătoarele să îşi iasă din formă şi să aibă apoi nevoie de ceva timp să revină la jocul normal”, a declarat Miroslav Popov.

*Acțiune caritabilă pentru familii nevoiașe

Începând cu această partidă și în continuare în următoarele 3 dispute pe care CSU le mai are de jucat pe propriul teren, clubul universitar, în colaborare cu Serviciul social din cadrul Primăriei Alba Iulia, invită toți iubitorii de baschet, care vin la sală, să ia parte la o acțiune caritabilă de ajutorare a câtorva familii nevoiașe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Fanii sunt așteptați la meciurile de acasă cu haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraș aflate în dificultate. De asemenea, donații se pot face și în zilele de marți și joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea