Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a participat la Cupa României de baschet 3×3, după mai bine de 3 ani de întrerupere a activității

Dan HENEGAR

Publicat

în

După mai bine de trei ani de absență de la competițiile oficiale desfășurate în sportul de sub panou, CSU Alba Iulia a participat la Cupa României de baschet feminin 3×3 de la București.

Au fost înscrise 21 de echipe, iar primele 6 clasate au câștigat premii totale de 10.000 de euro, care au fost donate unor cazuri sociale. În finala mare, Sepsi Sf. Gheorghe a trecut de Rapid 1 București cu scorul de 21-17, iar în finala mică s-a impus Phoenix CSU Simona Halep Constanța (16-13 cu Agronomia București), pe locurile următoare situându-se CSM Târgoviște șu BC Sirius Tg. Mureș.

CSU Alba Iulia a jucat în Grupa C, Sepsi SIC Sf. Gheorghe, viitoarea campioană, scor 5-22, și Olimpia Brașov, scor 8-13. În componența echipei s-au regăsit Dariana Brașovan, Casiana Brașovan, Irina Ghinea și Andreea Neagu, legitimate pentru această competiție de la ACS Champions București.

Participarea reprezintă un semnal ferm că baschetul va reveni în Cetatea Marii Uniri în cursul anului viitor, asta după ce și în acest an au existat intenții concrete pentru înscrierea în Liga Națională, care însă nu s-au materializat, echipa fiind, pe hârtie, prezentă în Cupa României. Conform declarațiilor lui Sorin Stanciu, team manager la CSU Alba Iulia, gruparea studențească se va regăsi la startul Campionatului Național de baschet 3×3, iar din ediția 2022/2023 sunt șanse majore ca Alba Iulia să revină pe prima scenă a baschetului feminin autohton.

2018 a fost ultimul an în care CSU Alba Iulia a evoluat în elită. Într-un deceniu, CSU Alba Iulia a avut patru sezoane consecutive în “careul de ași” al competiției feminine interne, a fost vicecampioană națională în 2016 (dar anul următor a activat în eșalonul secund), a câștigat în două rânduri Liga Europei Centrale (2014 și 2016) și a jucat două finale în Cupa României (2013 și 2015)!

Sursa foto: Federatia Română de Baschet


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea