Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSO Cugir vrea să mai înregimenteze doi jucători, în pesrpectiva returului Ligii a 3-a, după ce l-a transferat pe Vlădia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 18 ianuarie 2021, este data reluării pregătirilor penru trei dintre divizionarele terțe din Alba, CSO Cugir, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș, componente ale Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

În dreptul celeilalte conjudețene, “lanterna roșie” Industria Galda de Jos, stă un mare semn de întrebare în condițiile în care nu se știe care-i va fi soarta și dacă va continua campionatul sau va arunca prosopul.

Gruparea de sub Drăgana, cea mai bine clasată dintre “albaneze”, locul secund, cu 23 de puncte, la două “lungimi” în spatele liderul Unirea Dej, și-a structurat în linii mari programul acestei ierni. “Roș-albaștrii” se vor pregăti la domiciliu, cu obișnuitul cantonement centralizat, programul cuprinzând și 7 întâlniri de verificare, printre adversari fiind CSM Deva, Măgura Cisnădie sau Șoimii Lipova, toate formații din aceeași categorie competițională.

*Plecări: G. Goronea și Șt. Radu

Până în prezent, au fost anunțate două plecări, mijlocașul G. Goronea și fundașul Șt. Radu. Goronea (31 de ani), un gol în prima parte a campionatului, în disputa internă cu Sticla Arieșul Turda, a preferat să se despartă de formația cugireană pentru a fi aproate de jumătatea inimii, iar viitoarea destinație ar fi… Sticla Arieșul Turda (dacă se vor rezolva problemele financiare) sau… CS Ocna Mureș (cu care a negociat și în vară). Apărătorul central (31 de ani) a renunțat la finele turului la cariera de fotbalist, pentru a îmbrățișa cariera militară. În consecință, pentru a acoperi golul din defensivă, cugirenii s-au mișcat rapid și au obținut semnătura lui Flavius Vlădia (29 de ani), venit de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. “Am mai dori să luăm un atacant, compartiment unde avem puține soluții, dar mai căutam și un junior. La nevoie, în funcție de conjunctură, mai intru și eu, în atac, în apărare, dacă e cazul. Nu am de gând să agăț ghete-n cui, încă”, a precizat antrenorul-jucător Lucian Itu (un gol marcat în toamnă).

*Cine-l va înlocui pe Șaucă?

O problemă majoră penrru CSO Cugir în primăvară ar fi suplinirea “argintului viu” Tudor Șaucă. Căpitanul formației cugirene a bifat unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei, devenit, cu 7 reușite, la egalitate cu coechipierul său Marius Lupu, golgheterul Seriei a 9-a. Însă la începutul lunii noiembrie fotbalistul a trecut prin momente dificile, ratând ultimele două dispute, din pricina unei ocluzii intestinale, medicii recomandându-i între 3 și 6 luni de pauză, motiv pentru care va lipsi bună parte din retur.

Va fi o problemă pentru noi, cu siguranță, să reușim să-l înlocuim. S-a văzut cât de mult a însemnat pentru CSO în această toamnă, fiind un jucător exponențial, practic motorul echipei. Îi transmitem sănătate și ne dorim să mai putem conta pe el în acest campionat”, a concluzionat Itu (42 de ani), simbolul fotbalului cugirean din ultimele decenii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea