Rămâi conectat

Sport

CSM Unirea Alba Iulia începe reconstrucția sectorului juvenil | George Țălnar, noul șef al Centrului, și-a ales colaboratorii

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Municipal Unirea Alba Iulia intră în era reorganizării sectorului juvenil, cu George Țălnar în fruntea Centrului de copii și juniori, iar tatăl său, reputatul Cornel Țălnar va avea rolul directorului tehinc la nivelul clubului. Apreciat pentru munca depusă la GT Sport Alba Iulia, George a acceptat provocarea și de la 1 iulie va începe propriu-zis munca, în aceste zile fiind definitivată structura colaboratorilor.

Sunt 9 antrenori care se vor ocupa de viitorul „alb-negrilor”, în speranța că vor reuși să descopere noi talente precum Nicolae Stanciu sau Gheorghe Grozav, internaționalii României în ultimul deceniu.

Astfel George Țălnar, ajutat de Adrian Roman, va fi antrenor coordonator al centrului juvenil, urmând a pregăti echipa Under 19 și formația secundă, aceea din Liga 4. Vasile Ursu va continua la Under 17, deși demisionase la un moment dat, iar la Under 15 va activa Florin Codleanu (cei doi vor colabora cu Bogdan Prodea). La Under 14 este Cristan Gliga, la Under 13 vine George Țălnar, la Under 12 este Adrian Lăpăzan, la Under 11 se implică Raul Oargă, iar Alexandru Kalanyos  se va ocupa de grupele mici ca vârstă, cele de Interligă (mai pot interveni permutări). De asemenea, Cătălin Popa va fi responsabil cu pregătirea portarilor.

Bazăndu-se în majoritate, pentru moment pe jucătorii tineri de la GT Sport Alba Iulia, pentru a se consolida fondul fotbalistic, CSM Unirea Alba Iulia vrea ca în sezonul viitor să activeze la Under 19 și Under 17 în campionatele organziate de FRF (la „republicani’ cum se spune), iar echipa secundă să evolueze în Liga 4.

„Avem foarte mult de muncă, dar vrem în primul rând să ne organizăm pe baze clare. O să fie acțiuni de selecții, începând de la mijlocului lunii iulie, la toate categoriile de vârstă. Vrem ca în cel mai scurt timp posibil, la Unirea Alba Iulia să se regăsească cei mai promițători jucători din Alba„, a spus George Țălnar.

Citește și: VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia preia, parțial, GT Sport Alba Iulia! George Țălnar, șeful Centrului de copii și juniori, Cornel Țălnar – director tehnic!

În această vară, CS Municipal Unirea Alba Iulia preia, parțial, GT Sport Alba Iulia, iar antrenorul George Țălnar va fi șeful Centrului de copii și juniori al “alb-negrilor”. La clubul susținut de Primăria muncipiului Alba Iulia se vrea o revitalizare serioasă a compartimentului juvenil, cu echipe înscrise, după ani de absență, în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal (Under 17, Under 19), dar și cu o formație secundă care va activa în Liga 4.

GT Sport Alba Iulia va continua să activeze la faza de inițiere, cu grupele de până la 10 ani. CSM Unirea Alba Iulia are proiecte serioase pe toate palierele în următorul sezon competițional, întrucât în 2024 se va aniversa împlinirea unui secol de la înființarea formației din Cetatea Marii Uniri. La seniori se vrea promovarea în Liga 2, iar la sectorul juvenil se dorește o spectaculoasă revigorare prin colaborarea cu GT Sport Alba Iulia, club privat înființat în urmă cu 4 ani, care impresionează în județul Alba și nu numai.

În 3 ani, CSM Unirea Alba Iulia își propune să ajungă în primele 20 de Academii de fotbal din România! George Țălnar (42 de ani) este fiul reputatului Cornel Țălnar (66 ani), iar vara anului trecut a luat Licența A UEFA, după ce a fost primul admis la examene.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bridge Apulum Alba Iulia, rezultate excelente în acest an! Cupa Unirii, important concurs internațional, în perioada 8-10 decembrie

Dan HENEGAR

Publicat

în

În dreptul clubului Bridge Apulum Alba Iulia, în acest an s-au strâns rezultate excelente, o parte dintre acestea urmând să le prezentăm în cele ce urmează.

Cea mai importantă performanță a fost cucerirea medaliei de bronz în cadrul Campionatului Mondial disputat la Marrakech (Maroc). Echipa României a fost compusă din Bogdan Marina (căpitan), Marina Stegăroiu, Marius Robert Ioniță (toți Apulum Alba Iulia), Andreea Boboc (BC Iași), Geta Mihai și Radu Mihai (ambii Locomotiva București.

Suntem mândri că jumătate din echipa României este formată din sportivi legitimați la clubul de bridge Apulum Alba Iulia”, a transmis albaiulianca Monica Gârneață, secretar general al Federației Române de Bridge.

La Campionatul Național de Tineret, Elena Enache (legitimată la clubul din Cetatea Marii Uniri) a devenit campioană națională. La Campionatul Național de echipe, Bridge Apulum Alba Iulia, în alcătuirea Radu Grădinariu, Marina Stegăroiu, Bogdan Marina și Marius Robert Ioniță, a cucerit medaliile de argint. De asemenea, la Campionatul Național de Perechi, axa formată din Florin Filip și Marius Robert Ioniță (legitimați la clubul albaiulian) a urcat pe treapta a 3-a a podiumului.

*Cupa Unirii, concurs internațional

În perioada 8-10 decembrie, la Alba Iulia se va disputa concursul internațional de bridge Unirii, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din țară. Odată cu ajungerea la maturitate, în anul 2005, cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii la Alba Iulia, clubul a demarat proiectul concursului Cupa Unirii. S-a reuşit atragerea de jucători din întreaga ţară, concursul fiind unul reuşit şi care a beneficiat de o largă mediatizare în rândul jucătorilor, astfel s-a născut ideea permanentizării acestuia, fiind înscris în calendarul competiţional naţional în fiecare an în luna decembrie, legând acest concurs de sărbătoarea naţională. Acest concurs a crescut de la an la an, ajungând astfel la a 18-a editie și deja în cercurile bridge-istice se știe că… „în decembrie e Alba Iulia”. De-a lungul timpului, Cupa Unirii a devenit cel mai mare concurs de bridge din țara organizat de către un club. Doar festivalul internațional de la Mamaia, organizat de către Federația Română de Bridge are o participare mai mare decat Cupa Unirii. La concursul din acest an, care va avea 3 sesiuni, sunt așteptați să participe aproximativ 160 de jucători, dintre cei mai buni din țară si din Europa, printre aceștia și Nazik Serap Elliati din Turcia, vicecampioană mondială în 2023. În 8 decembrie, după ce competitorii vor vizita orașul, în seara aceleiași zile va fi un concurs special, format dintr-o singură sesiune, Cupa 1922, ediția a 5-a (15 octombrie 1922 este data la care Ferdinand și Maria au fost încoronați ca regi ai României Mari la Alba Iulia). Prima sesiune a Cupei Unirii va începe în data de 9 decembrie în cursul dimineţii, după care va urma o pauză de prânz şi se va continua cu sesiunea a doua. După fiecare sesiune se va face un clasament provizoriu, astfel că la sfârşitul primei zile se vor şti candidaţii la primele locuri. După încheierea celei de-a doua sesiuni se va organiza o masă festivă, în timpul căreia se vor acorda premiile obținute la Cupa 1922. Ultima sesiune va avea loc în data de 10 decembrie, în urma căreia se va stabili şi clasamentul final, competiția de tradiție încheindu-se cu premierea câștigătorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare