Rămâi conectat

Actualitate

CSM Târgovişte a învins CSM Alba Iulia şi s-a calificat în finala Ligii Naţionale *S-a sfârşit visul, Popov luptă pentru bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

În meciul al treilea al semifinalelor Ligii Naţionale de baschet feminin, CSM Târgovişte a învins CSU Alba Iulia, scor 69-48 (19-12, 23-12, 10-13, 17-11) şi s-a calificat în ultimul act al Ligii Naţionale de baschet. „Cravata norocoasă a fost ineficientă azi. Am întâlnit o echipă puternică şi motivată, mult mai concentrată decât duminică. Târgovişte a demonstrat de ce este campioană şi practic soarta meciului s-a jucat în trei minute din sfertul al doilea. Nu putem fi dezamăgiţi, acum vrem să luptăm pentru medalia de bronz, pentru a încheia sezonul cu o altă performanţă. Mi-aş fi dorit ICIM Arad în finala mică, însă încercăm să depăşim şi CSM Satu Mare”, a spus Miroslav Popov, cel ce a debutat pe banca tehnică a studentelor tocmai într-un joc extern cu CSM Satu Mare.

Echipa lui Popov a izbutit să ducă disputa cu campioana în meciul decisiv, după ce a câştigat întâia oară în istorie în compania formaţiei din Târgovişte, 81-79, duminică, la Alba Iulia. CSU Alba Iulia va juca astfel finala mică şi are şansa obţinerii medaliilor de bronz, cu CSM Satu Mare învinsă tot miercuri de ICIM Arad (66-51), partide programate în 30 aprilie, 3 mai (Vinerea Mare, la Alba Iulia) şi 7 mai. Punctele au fost marcate de Jovana Vukoje – 14, Becca Tobin – 10, Tereza Brantlova – 5, Amanda Thompson – 10, Ekaterina Abramzon – 4, Alexandra Uiuiu – 3. „S-a sfârşit un vis frumos, dar în acelaşi timp ţinem capul sus întrucât am reuşit să jucăm baschet adevărat, cu o forţă a campionatului, cu o echipă de Euroligă. Mai vrem o medalie în acest sezon, după argintul din cupă. Să recunoaştem CSM Târgovişte nu poate fi bătută în ţară când joacă la adevărata valoare„, a spus Petru Eleş.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul ANM, Elena Mateescu, a detaliat că în ultimele zile ale toamnei vom experimenta temperaturi înalte, dar începând cu duminică, 3 decembrie, un curent de aer rece va intra în România. Acesta va aduce temperaturi negative în aproape toată țara, însoțite de condiții de ninsoare.

„Mâine, în ultima zi a toamnei 2023, din punct de vedere termic, vom avea o vreme normală, cu temperaturi maxime între 0 și 8 grade în întreaga țară. Totuși, se așteaptă și precipitații, mai ales în zonele mai joase de relief, în special în partea de vest, nord, centru și est a țării.

La munte, pot apărea precipitații mixte, dar prima zi a iernii 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere maximele zilei, între 8 și 18 grade.

În București, se așteaptă o maximă în jur de 15 grade. Cu toate acestea, pot apărea precipitații, în special în regiunile intracarpatice, în partea de nord-est și la munte, sub formă de ploaie, iar la munte, în special, precipitații mixte.

De la 3 decembrie începe iarna
Începând cu 3 decembrie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, având în vedere că temperaturile vor scădea de la 8…18 grade în prima zi a lunii decembrie la cel mult 0…8 grade începând cu 3 decembrie. Minimele vor fi în mare parte negative, cu valori extrem de scăzute de până la -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3…4 grade în zona litoralului.

În București, se preconizează minime de la -1 grad la cel mult 1 grad.

De la 3 decembrie, vom avea din nou condiții de iarnă, având în vedere masa de aer rece care va pătrunde în zona țării noastre de la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare