Rămâi conectat

Actualitate

CSM Rm Vâlcea – FC Unirea Alba Iulia 1-1 (1-1), în prima etapă din returul Ligii a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Regina remizelor, cu Gherman la timonă a scos un punct în Zăvoi!

FC Unirea Alba Iulia a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1) meciul din etapa a 16-a a seriei vestice din deplasare cu CSM Rm Vâlcea. Unirea a început în forţă partida inaugurală a returului Ligii a 2-a şi a condus timp de 16 minute în Zăvoi. Apărătorul Constantin Bumbac (minutul opt) a deschis scorul cu o torpilă extraordinară din lovitură liberă de la peste 30 de metri, ce a explodat în vinclul porţii lui Tufişi! Vâlcenii au restabilit egalitatea în minutul 24, tot în urma unei faze fixe, „lat” Fl. Pîrvu din 2 metri, după o execuţie a lui C. Vasile şi o recentrare cu capul a lui Văduva.

Trupa antrenorului jucător Marius Mitu a dominat în câmp (oportunitate N’Kongue min. 31) până la pauză, însă şi albaiulienii au irosit o mare situaţie prin V. Florea (40, individualist singur cu portarul), motiv pentru care, nemulţumit, Stelian Gherman l-a înlocuit imediat, drept pedeapsă, pe jucătorul venit de la Farul Constanţa.

După pauză, ritmul a scăzut, cu ardelenii mulţumindu-se să-şi apere propriul careu şi încercări disperate, fără clarviziune de partea cealaltă, a CSM-ului, ameninţată cu retrogradarea. Tehnicianul unirist a fost nevoit să-l substituie din motive medicale pe internaţionalul de juniori Schuller (min. 67), în vreme ce nou-venitul I. Şerban a încasat un avertisment ce duce la suspendare în etapa viitoare.

Astfel, Alba scoate prima remiză la Rm Vâlcea, după 4 partide consecutive pierdute începând din 2005 în faţa unui coşmar veritabil şi realizează acelaşi rezultat (1-1) precum în ultima rundă a turului (la Turda, cu Arieşul, echipă retrasă). Albaiulienii au în acest moment 4 întâlniri fără victorie şi trei egaluri la rând, toate cu acelaşi scor 1-1, dar au obţinut un punct de moral, un rezultat pozitiv, la revenirea în iarbă, după o pauză îndelungată a Ligii a 2-a, de aproape 4 luni!

Au fost utilizate distribuţiile: *CSM Rm Vâlcea: Tufişi – Fl. Pîrvu (80, D. Vizitiu), Kalai, Plecanciuc/ cpt, Al. Ionescu – Pribac, C. Vasile, R. Văduva (46, J. Nicolae), T. Daouda – N’Kongue (70, G. Ene), D. Makhtar. Pe bancă: R. Chiriţă – Eremia, I. Popescu, M. Mitu. Antrenor Marius Mitu.

*FC Unirea Alba Iulia: Pascal/ cpt – Schuller (67, Potopea), I. Şerban, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara (64, M. Oprea), D. Militaru, Pleniceanu, V. Florea (44, M. Petrescu) – S. Mureşan, Pecarov. Pe bancă: Lasc – A. Ianc, I. Grozav, Negură. Antrenor Stelian Gherman.

*Arbitri I. Coza (Ilfov), G. Stroe (Piteşti), L. Udrea (Tg Jiu), rezervă Ed. Constantinescu (Craiova) *Observatori N. Florescu (Sibiu), M. Sîrbu (Deva) *Avertismente: N’Kongue (21), Pribac (89)/ Schuller (43), I. Şerban (74), Potopea (86), Pleniceanu (89). „Orice punct este important pentru noi în atingerea obiectivului propus, acela de a forma o echipă competitivă în vederea stagiunii viitoare. Calitatea jocului a fost afectată de această pauză prelungită de iarnă şi nu este deloc bine pentru competiţie să joci după 4 luni şi să existe o serie incompletă, cu echipe retrase. Ne-am atins scopul, am scos maximum din această deplasare şi putem spune că am depăşit în actualul campionat acel complex vâlcean creat în timp. Personal cred că Juventus Colentina şi Mureşul Deva vor retrograda, iar CSM Rm Vâlcea, echipă de la care mi-au lăsat o impresie bună jucătorii de culoare Daouda şi N’Kongue, va reuşi să se salveze„, a precizat antrenorul unirist Stelian Gherman.

În urma acestui rezultat, „alb-negrii” se clasează pe locul al 8-lea, cu 23 de puncte (16-11), plus 2 la „adevăr”, gruparea din Cetatea Marii Uniri putând primi titulatura de „regina remizelor” în eşalonul secund. În runda următoare, uniriştii vor juca pe „Cetate” cu FC Bihor (echipa albaiulianului Ciprian Selagea), sâmbătă, 24 martie, de la ora 11.00.

*F. Himcinschi – gol pentru Empoli

Atacantul albaiulian Fabian Himcischi a spart gheaţa astăzi pentru Empoli. Vârful ex-unirist a punctat întâia oară de la transferul în Italia, deschizând scorul în partida de Primavera, Empoli – Modena 3-0 (1-0),reuşită semnată  în minutul 12. „Sunt bucuros pentru primul meu gol din campionat pentru noul club, dar mai ales că am început să joc constant şi că oamenii de aici sunt mulţumiţi de mine„, a spus fiul antrenorului secund unirist Adorian Himcinschi, aflat la al treilea joc consecutiv ca titular la gruparea din Serie B. Empoli mai trebuie să plătească Unirii, până la finalul lunii suma de 60.000 de euro.

Nicolae CIUCESCU Arena Vâlceană

Dan HENEGAR

Foto arhivă

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea