Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Csibi Barna – urmărit penal şi amendat cu 1.000 de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stimate domnule deputat,
În legătură cu întrebarea dumneavoastră, înregistrată la Camera Deputaţilor cu nr. 6014 A/din 15.032011, prin care supuneţi atenţiei acţiunea de protest organizată, la data de 14.03.2011, în municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, de către o persoană care a încercat să sensibilizeze opinia publică locală cu privire la semnificaţia Revoluţiei Maghiare din anul 1848 şi solicitaţi ministrului Administraţiei şi Internelor să analizeze evenimentele desfăşurate cu ocazia manifestaţiei în discuţie şi să dispună măsurile legale ce se impun, precizez următoarele:
La data de 15.03.2011, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita sub aspectul săvârşirii, de către persoana la care dumneavoastră faceţi referire în întrebare (Csibi Barna – n.r.), a infracţiunii de constituire de organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, prevăzută şi pedepsită de art. 3 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, cu modificările şi completările ulterioare şi a infracţiunii de instigare la discriminare, prevăzută şi pedepsită de art. 317 din Codul penal.
În context, menţionez faptul că, în cazul infracţiunilor anterior menţionate, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de procuror, potrivit dispoziţiilor art. 7 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu cele ale art. 209 din Codul de procedură penală.
Totodată, persoana menţionată în întrebare a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 1000 de lei potrivit dispoziţiilor art. 3, pct. 1 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată (constituie contravenţie săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice).
Cu stimă,
MINISTRUL ADMINISTRAŢIEI
ŞI INTERNELOR
Constantin Traian IGAŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea