Rămâi conectat

Ştirea zilei

Csibi Barna renunţă la detaşarea la Abrud pentru… Bucureşti

Publicat

în

Csibi Barna, cel care în urmă cu aproape o lună l-a spânzurat pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc şi a fost pedepsit de Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, cu detaşarea la Administraţia Finanţelor Publice din Abrud, va ajunge acum la Bucureşti. După ce în 20 martie nu a mai mers la Abrud, ci s-a prezentat doar la DGFP Alba, unde a cerut 21 de zile de concediu de odihnă, acum Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba ne anunţă că, potrivit Ordinului 1979/2011 al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, începând cu data de 20 aprilie a.c. încetează detaşarea funcţionarului public Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Harghita, la DGFP Alba – Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud. Prin urmare, din 20 aprilie şi până la 20 septembrie, funcţionarul public Csibi Barna este detaşat la DGFP municipiul Bucureşti – Administraţia Finanţelor Publice sector 2, Serviciul evidenţă plătitori persoane fizice, în funcţia publică de execuţie teritorială vacantă, conform Legii nr.188/1999 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.  În perioada detaşării, funcţionarul public beneficiază de toate drepturile salariale aferente funcţiei publice deţinute şi de drepturile pe perioada detaşării prevăzute de Legea 188/1999, republicată. Csibi Barna, organizatorul principal al acţiunii de la Miercurea Ciuc este cunoscut ca fiind unul dintre liderii Gărzii Secuieşti. Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului – postate pe blogul său personal, Csibi a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească” împotriva maghiarilor. El a expus şi o listă pe care au fost enumerate, cu aproximaţie, numărul şi numele victimelor genocidului antimaghiar, precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut, dar şi copiile unor desene intitulate “Din atrocităţile valahilor”. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat. “Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna. A trecut mai bine de o lună de la nefericitul evenimient şi justiţia bate pasul pe loc. Ştim doar că a început urmărirea penală împotriva lui Csibi Barna, dar de ce se prelungeşte atât de mult cercetarea faptelor lui Csibi? Să nu uităm că acelaşi Csibi Barna a declarat la Alba Iulia că, dacă mâine ar fi Ziua maghiarilor de pretutindeni,ar repeta gestul de la Miercurea Ciuc, prin care a terfelit memoria marelui nostru erou Avram Iancu. După toate acestea avem dreptul să ne întrebăm: dacă un român ar fi „călcat în picioare” un erou maghiar, justiţia l-ar fi tratat oare cu aceeaşi blândeţe?
Adriana DURIGĂ

Publicitate

Ştirea zilei

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben de vânt puternic, pentru zona montană a județului Alba, valabilă până sâmbătă dimineața.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Electrica Furnizare Discount

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Publicat

în

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Un accident a avut loc joi dimineața, în jurul orei 8.00, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

Potrivit IPJ Sibiu, o autoutilitară oprită pe banda de urgență este acroșată de o altă autoutilitară, aceasta din urma fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Se circulă îngreunat pe banda 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare