Rămâi conectat

Sport

CS Universitatea Alba Iulia joacă sâmbătă, ora 11.00, primul meci acasă, pe „Cetate” II, cu RC Bârlad, în DNS la rugby

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cel de-al doilea eșalon valoric al rugby-ului autohton, Divizia Națională de Seniori, are 9 echipe la start, printre acestea și CS Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, ce pune pe harta națională municipiul reședință de județ după foarte mulți ani de absență.

Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 11.00, pe terenul doi al Stadionului “Cetate”, este prima partidă internă, cu RC Bârlad, ce a învins în primul meci, în Vaslui, 71-12 (31-7), pe CS Universitatea Arad.

Echipa universitară a debutat pe Stadionul “Flacăra”, împotriva vicecampioanei CS Năvodari, ce s-a impus cu 95-0 (54-0), după 15 eseuri, dintre care 10 au fost transformate.

Sezonul 2021 se va desfășura pe durata unui singur an calendaristic, la fel ca SuperLiga, după un format primăvară-toamnă după cum urmează: turul va avea loc în perioada aprilie – iunie, iar returul în perioada septembrie – noiembrie. În cazul în care situația pandemică nu va permite desfășurarea returului în condiții optime, din toamnă se va trece direct la fazele finale, primele 5 echipe din clasamentul turului intrând în play-off, iar ultimele 4 în play-out. La a 10-a ediție a DNS derulată în acest format s-au înscris nouă echipe (singura dată când acest lucru s-a mai consemnat fiind în sezonul 2018/2019), respectiv CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CSM Suceava, ACS RC Gura Humorului, CS U Arad, CS Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Știința Petroșani. În cele nouă ediții disputate până acum au fost opt echipe campioane, singura care a reuşit dubla fiind Știinţa Petroșani, de altfel campioana en-titre. Meciurile se vor disputa fără spectatori, conform protocolului sanitar în vigoare. Programul turului de campionat este următorul: *etapa 1, 10 aprilie; *etapa a 2-a, 17 aprilie; *etapa a 3-a, 24 aprilie; *etapa a 4-a, 8 mai, *etapa a 5-a, 15 mai; *etapa a 6-a, 22 mai; *etapa a 7-a, 29 mai; *etapa a 8-a, 5 iunie; *etapa a 9-a, 12 iunie.

*CSU Alba Iulia are patru meciuri acasă

În etapa a 3-a, CSU Alba Iulia se deplasează la Galați (sâmbătă, 24 aprilie, ora 11.00), iar în a 5-a rundă primește vizita formației RC Grivița București (sâmbătă, 8 mai, ora 11.00). Urmează deplasarea la Suceava (sâmbătă, 15 mai) și un alt joc intern, în etapa a 6-a, cu RC Gura Humorului (duminică, 23 mai, ora 11.00). În etapa a 7-a (29 mai) este programată deplasarea de la Arad, apoi o etapă de pauză, sezonul încheindu-se în 12 iunie, cu campioana Știința Petroșani, pe Stadionul “Cetate”, terenul secund.

Sursa foto: CS Năvodari


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea