Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CS Ocna Mureș – oază de stabilitate financiară | Nigerianul Tegbo, prima plecare din efectivul condus de Paul Ciucă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La al doilea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, gruparea din orașul salin a devenit o oază de stabilitate financiară, un lucru destul de rar în peisajul eșaloanelopr inferioare din totbalul autohton (vezi doar problemele majore din ultimii ani în Cetatea Marii Uniri).

Poziționată pe locul al 6-lea al Seriei a 9-a, cu 16 puncte, CS Ocna Mureș iernează într-o postură linștită, bucurându-se practic de cel mai bun sezon din ultimele 3 petrecute pe a treia scenă. În anul ce urmează, conform unor discuții purtate între oficialii “alb-albaștrilor” și primarul Silviu Vințeler, CS Ocna Mureș va beneficia de un buget similar, cifrat la 750.000 de lei, aici incluzându-se cheltuielle clubului cu personalul administrativ și secția de volei. În acest context, reprezentanți divizionarei terțe încearcă în aceste zile să încheie anul 2021 pe “zero”, respectiv să plătească și primele aferente plus deconturile transportului jucătorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În linii mari aș fi absurd să spun că nu mă mulțumește acest bilanț, raportat la ce s-a întâmplat la CS Ocan Mureș începând din 2018. Se putea și mai bine, punctele acumulate nu sunt multe, însă din punctul meu de vedere vorbim despre o serie foarte puternică”, a punctat Ioan Paul, președintele secției de fotbal.

Dacă Andrei Vasinc (originar din Unirea, ultima dată la Someșul Dej) este prima achiziție, în schimb nigerianul Best Tegbo e foarte probabil sa reprezinte prima plecare. “Stranierul” ocnamureșenilor, ce a mai jucat sub comanda lui Paul Ciucă la Industria Galda, a marcat un singur gol, la Turda, a lipsit mult timp din pricina unei indisponibilități, și este considerat un fotbalist mult prea capricios.

Suntem în tratative cu 3-4 jucători și în funcție de ce vom realiza, vor pleca ați 4-5 fotbaliști din efectiv”, a admis Ioan Paul.

*Alex Giurgiu, în discuții avansate

O țintă este uniristul Alexandru Giurgiu, căpitanul “alb-negrilor” care sătul de problemele financiare, ar intenționa să dea curs altor oferte. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a mai fost curtat și în trecut de “Soda dragă”, dar a preferat să rămână la Unirea Alba Iulia. Totuși, după coșmarul petrecut în această toamnă, cu “alb-negrii” în postură de “lanternă roșie”, jucătorul de picior stâng este decis să accepte alte provocări și deja a avut câteva runde de discuții cu reprezentanții CS Ocna Mureș. Există posobilitatea ca până la reluarea pregătirilor, după toate probabilitățile, în 24 ianuarie 2022, Alexandru Giurgiu să accepte propunerea ocnamureșenilor. Amicalele iernii sunt cu Victoria Vi;oara (liga a 4-a, Cluj) – în 5 februarie, Sticla Arieșul Turda (12 și 26 februarie), Unirea Ungheni (19 februarie) și Olimpia Aiud sau CIL Blaj, în 5 martie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea