Rămâi conectat

Sport

CS Ocna Mureș, cea mai bună jumătate de sezon din ultimii ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș este după încheierea turului în eșalonul terț precum liftul oprit între etaje: poziția a 11-a în ieraria Seriei a 9-a din Liga a 3-a, cu 11 puncte acumulate, la 4 de poziția a 4-a ce asigură accederea în play-off (Unirea Ungheni, 15 puncte) și 6 de penultimul loc, retrogradabil direct, ocupat de Sănătatea Cluj (5 puncte).

Intrată din vară pe mâna antrenorului Paul Ciucă, gruparea din orașul salin a abordat al doilea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă cu un lot schimbat din temelii (13 achiziții și 11 plecări). O întărire a efectivului începută în iarnă pe fondul problemelor apărute la conjudețenii de la Industria Galda a continuat și în intersezon, iar nou-venitul Andrei Ceaca (ex-Sănătatea Cluj) este golgheterul ocnamureșenilor cu 4 reușite. De altfel, “Soda dragă” a trecut prin transformări majore din vara anului trecut, când s-a reușit promovarea în eșalonul terț sub comanda lui Gabriel Cotoară, antrenor ce a stat pe bancă și în campionatul trecut, când s-a realizat salvarea de la retrogradare în urma dublei cu CS Iernut (campioana Ligii a 4-a Mureș). Astfel, din jucătorii prezenți la barajul de promovare de la Ungheni din august 2020, cu Corona Brașov și CS Gheorgheni, mai sunt doar trei “supraviețuitori”: Al. Kiraly, Cl. Marcu și Moise (T. Cristea – indisponibilitate de durată), lucru care vorbește de la sine despre fărmântările de efectiv din această perioadă de un an și jumătate.

Având la activ două remize interne cu fruntașele CS Hunedoara (singurele puncte pierdute de lider) și Metalurgistul Cugir, “alb-albaștrii” au și o victorie acasă în derby “de Alba” cu Unirea Alba Iulia (când s-au legat două succese consecutive, o premieră la acest nivel, precedentul fiind la Jucu, cu Sănătatea Cluj). În continuare însă programul este unul dificil pentru CS Ocna Mureș, un țintar cu trei deplasari consecutive, prima la Bistrița (0-2, weekend-ul trecut), vineri la Turda și apoi la Reghin. În fața suporterilor se va reveni după o lună, pentru jocul cu Unirea Ungheni (13 noiembrie), ce prefațează ultimul derby “de Alba” al anului, la Cugir (20 noiembrie), pentru ca jocurile ce vor trage cortina peste 2021 să fie cu Viitorul Cluj (acasă, 27 noiembrie) și la Hunedoara (4 decembrie).

Această primă parte a stagiunii reprezintă cea mai bună jumătate de sezon dintre cele 5 petrecute în Liga a 3-a în ultimii ani. CS Ocna Mureș a promovat în 2018, a retrogradat un an mai târziu, revenind vara trecută în al treilea eșalon. Astfel, în primul campionat, 2018/2019, după 15 etape, în Seria a 4-a, a fost strâns un singur punct în tur (Ionuț Pereat a început sezonul, fiind înlocuit în octombrie de Mihai Manea), pentru ca returul să aducă alte 9 puncte (campionat terminat de Mihai Manea pe banca tehnică). În stagiunea anterioară, în tur au fost acumulate 6 puncte (victorii cu conjudețenele Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar după partea secundă zestrea a ajuns la 16 puncte, locul 9 în Seria a 9-a. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea