Rămâi conectat

Actualitate

Criza valorilor morale

Publicat

în

    În România post-decembristă o serie de valori ce îmbogăţesc viaţa noastră şi-i dau un anumit sens ca cinstea, loialitatea, respectul, castitatea, credinţa au fost încet, încet înlocuite cu alte valori morale care veneau rapid din Occident şi din America şi care credeam noi că sunt necesare în lupta noastră pentru supravieţuire în societatea capitalistă nou creată.
Convingerile, părerile, atitudinile, preferinţele şi de ce nu, ciudăţeniile românilor sunt cu totul altele acum în anul 2012 faţă de perioada pre-decembristă. În actuala societate capitalistă românească, românii consideră că au dreptul să-şi aleagă valori noi morale aşa cum îşi pot alege alimentele din supermarket. Adevărata virtute şi moralitate a românului dispare şi apare un nou fenomen social numit înşelătorie. Acest fenomen pătrunde în viaţa societăţii româneşti încet dar sigur ca şi cancerul într-un organism tânăr. Început din şcoli şi licee şi continuat în familie şi-n viaţa socială şi politică vom constata că acest fenomen înfloreşte.
Copiatul sofisticat în şcoli şi licee şi apoi în facultăţi este o realitate a zilelor noastre. Relaţiile sexuale dintre profesori şi elevi devin realităţi crude care se pot generaliza deoarece societatea românească devine tot mai tolerantă faţă de legăturile extraconjugale. Pe toate ecranele televizoarelor apar trupuri feminine despuiate şi scene erotice fierbinţi, iar pornografia ajunge şi-n calculatoarele copiilor noştri prin internet sau pe video discuri. Româncele care îşi vând trupul pe un pumn de euro şi sunt marcate cu coduri de bare ca proprietate personală a „peştilor”, reînvie sclavagismul sexual din epoca romană. Consumul de droguri uşoare sau grele ia amploare în liceele şi facultăţile din România secondat de promiscuitatea sexuală. Violenţa domestică, mai ales asupra femeii şi abuzul fizic şi sexual asupra copiilor a crescut în progresie geometrică odată cu „depravarea occidentală” care ne-a cuprins ca o boală infecţioasă după anul 1989. Şi în domeniul social şi politic înşelătoria este la loc de cinste. După 1989 un val de escrocherii şi afaceri oneroase cuprinde România dar mai ales industria ei care este vândută ca şi „fier vechi”, iar agricultura este pusă pe „butuci”. Afacerile cu statul sunt cele mai rentabile şi fac mulţi milionari în rândul politicienilor şi mai ales în rândul oamenilor „sateliţi” arcului guvernamental. Risipa imensă te lasă fără cuvinte. Promisiunile electorale ale oamenilor politici sunt mari şi realitatea este crudă şi de cele mai multe ori te lasă cu stomacul gol. Aceasta este realitatea zilelor noastre. Ce trebuie să facem noi, ca popor? Ce scheme sociale şi politice sunt necesare pentru ca România să depăşească aceste lucruri? Iată câteva întrebări pe care fiecare român şi le pune în acest secol al globalizării. România, încotro?

Dr. Mircea FRENŢIU

Publicitate

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

Publicat

în

Cum putem reduce consumul de benzină sau de motorină. Economie de combustibil, dar și de stres

„Ne plângem de scumpirea carburantului, dar avem o metodă foarte simplă de a reduce costurile: să conducem defensiv. Când conduci defensiv scade și riscul de accident, nu mai uzezi nici mașina atât de mult (cauciucuri, frâne, etc) și, bineînțeles, faci economie de combustibil”, a transmis șoferul profesionist.

Putem reduce din timp când vedem că n-avem unde înainta

„Sunt mașini care au sistemul dotat cu start-stop la care motorul se oprește la semafor, dar nu doar atât. Ce trebuie să facem să consumăm mai puțin? Trebuie să accelerăm doar atât cât mașina să înainteze ușor, fără să exagerăm, fără să accelerăm violent. În plus, trebuie să reducem din timp lăsând mașina în viteză, nu scoțând mașina pe liber. Să reducem din timp înseamnă că văd că urmează un semafor roșu sau o coloană și că nu are rost să accelerez până mă apropii de coloană”, a adăugat el, pentru DC NEWS.

Economie de combustibil, dar și de stres

„Foarte mulți au senzația că dacă reduc din timp de fapt pierd timp. Își zic: «Dacă se bagă altul în fața mea?». Atunci sunt tentați să stea cât mai aproape de cei din față să nu se bage altul. Dacă ne gândim că o mașină intrată în față înseamnă doar câțiva metri mai în spate, nu are rost să ne stresăm și să încercăm de fiecare dată să fim cât mai aproape de mașina din față”, mai este de părere Titi Aur.

Electrica Furnizare Discount

Vor exista mereu șoferi nesimțiți, dar într-un oraș mare precum Bucureștiul nu câștigă decât 1-2 minute

„Bineînțeles că vom întâlni întotdeauna șoferi nesimțiți care nu înțeleg ce înseamnă să conducă ecologic, economic și, nu în ultimul rând, cu bun simț. Se vor strecura, vor trece de pe o coloană pe alta, dar totuși îmi place să cred că sunt excepțiile. Înseamnă 3-5% din șoferi și atunci dacă toți ceilalți care gândesc normal, conduc normal, elegant, economic nu-i vor băga în seamă, ei vor fi doar oile negre. Cei conștienți că vor să facă și economie de uzura mașinii, combustibil, dar și de stres, vor urma aceste sfaturi. De ce să fiu un stresat și să accelerez, să frânez și să fiu foarte aproape din mașina din față? Traversând dintr-o parte într-alta un oraș mare, așa cum este Bucureștiul, condusul agresiv nu aduce decât un minut sau două în plus, cu un cost mare pentru consum, mediu și ceilalți participanți la trafic”, a conchis el.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Atenționare COD GALBEN de CEAȚĂ în județul Alba: Vizibilitate redusă sub 200 de metri, până la ora 10:00

Publicat

în

ANM a emis luni dimineața o atenționare de tip Cod Galben de ceață, valabilă în mai multe zone și localități din județul Alba.

Între orele 08:00 – 10:00 este vizată zona localităților Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Noșlac, Rădești, Cut.

Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 100 m. Atenționarea este valabila în data de 18.10.2021 de la ora 6:30 pana la ora 10:00.

Electrica Furnizare Discount

Atenționarea ANM este valabilă și pentru mai multe localități din județul Mureș: Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Aluniș, Lunca, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Vătava, Ogra, Rușii-Munți, Suseni, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Bogata, Corunca.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare