Criza din sănătate pune în pericol pacienții români: 300 de persoane bolnave de cancer ar putea muri zilnic
Criza din sistemul de sănătate amenință viețile multor persoane bolnave, după ce spitatele au rămas fără bani pentru medicamente, tratemente și materiale sanitare, nici pentru plata salariilor nu mai sunt fonduri.
În tot acest timp, bolnavii se gândesc cu groază ce vor face dacă vor fi nevoiţi să-şi amâne tratamentele vitale. Statisticile arată că blocajul sanitar ar putea duce la 300 de decese pe zi din cauza afecţiunilor oncologice.
Spitalul Colţea cumpără de patru luni citostatice pe datorie după ce plata a fost sistată în perioada protestului declanşat de casele de asigurări de sănătatate.
”În funcție de sumele pe care ni le alocă cred că vom reuși să ajungem la anumite termene și să reluăm discuțiile cu furnizorii, să reluăm ideea de a cumpăra pe datorie”, a declarat Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colțea din București.
Fondurile unităţilor medicale au scăzut semnificativ şi odată cu ordonanţa de urgenţă care prevede reducerea cheltuielilor. Criza din spitale este una fără precedent.
”În momentul ăsta, eu am în buget 917.854,52 de lei, care nu acoperă de niciun fel salariile și contribuțiile. Problema este că o să fim în imposibilitatea de a ne plăti furnizorii, medicamentele și materialele sanitare, vitale pentru pacienți”, a precizat Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Victor Gomoiu din Capitală.
Nota de plată finală ajunge la bolnavii care se agaţă de orice speranţă. La Institutul Oncologic Bucureşti, cei mai mulţi pacienţi ajung la spital în stadii avansate ale bolii.
În aşteptarea tratamentelor, mulţi pierd lupta cu boala. România este fruntaşă în Europa la numărul pacienţilor care mor din cauza afecţiunilor oncologice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii