Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Criza din sănătate pune în pericol pacienții români: 300 de persoane bolnave de cancer ar putea muri zilnic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Criza din sănătate pune în pericol pacienții români: 300 de persoane bolnave de cancer ar putea muri zilnic

Criza din sistemul de sănătate amenință viețile multor persoane bolnave, după ce spitatele au rămas fără bani pentru medicamente, tratemente și materiale sanitare, nici pentru plata salariilor nu mai sunt fonduri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În tot acest timp, bolnavii se gândesc cu groază ce vor face dacă vor fi nevoiţi să-şi amâne tratamentele vitale. Statisticile arată că blocajul sanitar ar putea duce la 300 de decese pe zi din cauza afecţiunilor oncologice.

Spitalul Colţea cumpără de patru luni citostatice pe datorie după ce plata a fost sistată în perioada protestului declanşat de casele de asigurări de sănătatate.

”În funcție de sumele pe care ni le alocă cred că vom reuși să ajungem la anumite termene și să reluăm discuțiile cu furnizorii, să reluăm ideea de a cumpăra pe datorie”, a declarat Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colțea din București.

Fondurile unităţilor medicale au scăzut semnificativ şi odată cu ordonanţa de urgenţă care prevede reducerea cheltuielilor. Criza din spitale este una fără precedent.

”În momentul ăsta, eu am în buget 917.854,52 de lei, care nu acoperă de niciun fel salariile și contribuțiile. Problema este că o să fim în imposibilitatea de a ne plăti furnizorii, medicamentele și materialele sanitare, vitale pentru pacienți”, a precizat Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Victor Gomoiu din Capitală.

Nota de plată finală ajunge la bolnavii care se agaţă de orice speranţă. La Institutul Oncologic Bucureşti, cei mai mulţi pacienţi ajung la spital în stadii avansate ale bolii.

În aşteptarea tratamentelor, mulţi pierd lupta cu boala. România este fruntaşă în Europa la numărul pacienţilor care mor din cauza afecţiunilor oncologice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea