Cristian Petropulos, preşedintele AJF Alba, înaintea debutului sezonului: „Sunt optimist că vom obţine finanţare de la CJ Alba!”

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

La finele acestei săptămâni se dă startul unei noi ediţii în fotbalul amator din Alba, fiind prevăzută prima etapă a Ligii a 4-a şi jocurile din Cupa României, pentru formaţii din Liga a 5-a. Cristian Petropulos, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, invitat astăzi într-o emisiune la Radio Unirea FM a vorbit despre debutul noii stagiuni în fotbalul judeţean.

Eu cred că cel mai bun format al Ligii a 4-a este cel de 16 echipe, deşi şi cel cu 14 echipe a funcţionat. Sperăm ca viitoarea campioană din Alba să promoveze iar în Liga a 3-a„, a spus Cristian Petropulos.

Oficialul AJF Alba crede că şi în vara viitoare reprezentanta judeţului ar putea face pasul spre eşalonul superior, chiar şi după noile reglementări ale FRF, cu repartizarea echipelor în mai multe zone.

*”Sunt optimist că vom obţine finanţare de la CJ Alba!”

Din 2013, AJF Alba nu a mai atras bani de la CJ Alba, dar speră să o facă în această toamnă. „Eu sunt optimist, noile reglementări, pe Legea 69 sunt mult mai accesibile decât cele pe Legea 350. Aşteptăm să fie aprobat regulamentul de finanţare„, a spus Petropulos. În cazul în care vor fi primite fonduri, atunci vor fi investiţii în bazele sportive din judeţ, iar prin lărgirea piramidei fotbalistice, în viitor se intenţionează să fie constituită şi Liga a VI-a.

Acesta a vorbit şi despre Campionatul Munţilor Apuseni, ce este finanţat de doi ani de FRF, un alt proiect fiind alcătuirea unor selecţionate Under 14, ce vor juca la nivelul Regiunii Centru, în ideea ca cei mai buni jucători să fie monitorizaţi de FRF şi să intre în atenţia echipei naţionale la acest nivel de vârstă.

*”Terenul sintetic de la Miceşti este proiectul meu de suflet

Terenul sintetic de la Miceşti este încă în fază de proiect, aşteptându-se clarificarea aspectelor juridice. „Este proiectul meu de suflet, un asemenea teren este mai mult decât necesar judeţului Alba„. a spus Petropulos, care a mai afirmat că pentru a rentabiliza activitatea AJF Alba ar mai avea nevoie de doi angajaţi. Ca o noutate, din acest sezon va fi un nou campionat, la baza sportivă „Winner’s Club Ţălnar”, pentru juniorii F, o premieră la acest nivel juvenil.

Dan HENEGAR