Rămâi conectat

Ştirea zilei

Crin Antonescu îi atacă pe Teodor Atanasiu și organizația din Alba, susținători declarați ai lui Klaus Iohannis

Bogdan Presecan

Publicat

în

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, l-a atacat duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, pe liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al liberalilor, dar și pentru desemnarea acestuia drept candidat al dreptei pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Declarațiile lui Antonescu la adresa senatorului de Alba vin în contextul în care, chiar astăzi, liberalii decid dacă în cursa pentru fotoliul de președinte al României îi va reprezenta Iohannis sau Antonescu.

Întrebat de jurnalistul B1 TV în legătură cu niște  informatii care ar fi aparut pe surse, conform carora ar fi sprijinit, in interiorul partidului, de liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, pentru a fi desemnat prezidentiabil din partea PNL, Crin Antonescu a ras. Apoi a catalogat informația ca fiind o trăsnaie, spunând despre Atanasiu că împreună cu organizația pe care o conduce a adus puține voturi la alegeri (n.a. europarlamentare).

„O trasnaie! E chiar jenant! (…) Informatia nu are niciun sens din moment ce Atanasiu, din pacate, nu a adus foarte multe voturi nici din judetul Alba la alegeri (…)

Teodor Atanasiu nu este deloc, si nu inteleg de ce nu ati remarcat, nu e nicidecum un sustinator al meu in aceasta competitie internă.

Ar fi chiar destul de jenant sa ma bazez pe susținerea sa. E chiar ridicol sa vorbesc despre el”, a spus Crin Antonescu, la B1 TV.

În replică, președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, spune că declarația lui Antonescu este incorectă și neelegantă, organizația liberală din Alba înregistrând rezultate peste media partidului, ocupând un merituos loc 11 la nivel național.

Roman amintește că același Crin Antonescu, nu demult, l-a propus pe Teodor Atanasiu pentru preluarea Ministerului Economiei, înainte ca USL să se destrame. Liderul liberal din Alba este convins că declarațiile fostului președinte al PNL fac parte din “meciul” pe care Crin Antonescu îl are cu Teodor Atanasiu, însă subliniază faptul că aceste lucruri trebuie rezolvate în așa fel încât să nu fie afectată nemeritat munca liberalilor din Alba.

 

“Declarația domnului Antonescu este incorectă și neelegantă. Organizația din Județul Alba, la alegerile europarlamentare din acest an, s-a situat pe locul 11 la nivel național și pe locul 1 între județele fără președinte de consiliu județean și primar de reședință de județ, liberali. Sunt câteva județe cu președinți liberali de consilii județene, care au obținut rezultate sub Alba.

Declarațiile domnului Antonescu se înscriu în tonul competiției pe care acesta o duce în interiorul PNl și atât!

Să nu uităm că domnia sa l-a propus pe Teodor Atanasiu la conducerea Ministerului Economiei, înainte de ruperea USL.

Domnul Antonescu nu trebuie să uite că ajuns în fruntea PNL într-o echipă cu Ludovic Orban, în 2009, echipă căreia domnia sa îi spune acum coopertaivă” doar pentru că l-a susținut pe Klaus Iohannis.

Sunt convins că această declarație face parte din meciul pe care domnul Crin Antonescu îl are cu Teodor Atanasiu, însă cred că aceste lucruri trebuie tranșate între ei și fără să afecteze munca liberalilor din Alba, a declarat pentru ziarul Unirea, președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea