Rămâi conectat

Actualitate

Creştinii sunt încurajaţi să voteze la alegerile europarlamentare de către reprezentanţii Bisericilor ortodoxe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creştinii sunt încurajaţi să voteze la alegerile europarlamentare din 25 mai de Membrii Comitetului Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) pentru a contribui la „perfecţionarea proiectului european”.

Membrii Comitetului Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) s-au întâlnit la Bruxelles şi au hotărât să publice un comunicat în vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, pentru a fi aleşi cei 751 de membri ai Parlamentului European în următorii cinci ani, se arată pe site-ul reprezentanţei BOR pe lângă instituţiile europene.

Creştinii sunt astfel îndemnaţi să participe la acest scrutin, considerat de importanţă maximă.

„Asigurarea unei cât mai largi participări la exercitarea acestui drept democratic este de importanţă maximă. Niciun stat – sau parte a unui stat – nu poate face faţă de unul singur provocărilor din ce în ce mai mari ale unei lumi aflate într-un rapid proces de globalizare. Participarea creştinilor la aceste alegeri stă la baza credinţei că este nevoie de încurajarea cât mai multor factori de a lucra împreună pentru o lume mai bună, în spirit de solidaritate. Uniţi, suntem mai puternici”, afirmă CROCEU.

Reprezentanţii Bisericilor ortodoxe subliniază, acelaşi context, că Uniunea Europeană nu este doar încă o instituţie care urmăreşte apărarea intereselor economice individuale şi colective. ‘”Mai degrabă, Uniunea Europeană este purtătoarea aspiraţiilor a sute de milioane de oameni ce trăiesc în ţările lor, dar îşi doresc să fie parte a unei familii mai mari de popoare, care lucrează împreună pentru consolidarea standardelor sociale, demnitatea vieţii şi securitatea societăţii. Cu toţii suntem responsabili de edificarea şi dezvoltarea unor instituţii sustenabile din punct de vedere social, economic şi ecologic. Creştinii sunt încurajaţi să ia parte în mod activ la aceste alegeri, contribuind astfel la perfecţionarea proiectului european”, au precizat aceştia.

CROCEU este format din reprezentanţii la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Bisericii Ciprului şi Bisericii Greciei.

În România, alegerile europarlamentare vor avea loc la 25 mai.

Sursa Mediafax.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea