Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Creșteri salariale pentru o categorie de angajați: Ce spune ministrul Raluca Turcan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșteri salariale pentru o categorie de angajați: Ce spune ministrul Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a transmis că există un proiect de lege care să majoreze salariile angajaților din domeniul cultural. Aceasta a spus că a sesizat faptul că veniturile în mediul cultural sunt „jenant de mici” și că acesta este principalul motiv pentru care românii aleg să nu mai lucreze în domeniul cultural.

Pentru a încerca să salveze situația, Raluca Turcan a luat inițiativa pentru o nou variantă a salarizării prin care să fie stimulați debutanții, să fie înlăturate inechitățile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„În condițiile în care salarizarea în domeniul cultural este una jenant de mică, am primit confirmarea că faptul că am realizat o variantă de lege a salarizării pentru domeniul cultural prin care să fie stimulați debutanții, să fie înlăturate inechitățile de salarizare între funcțiile de management şi execuție din domeniul cultural, să fie redus decalajul dintre instituțiile aflate în subordinea autorităţilor naţionale şi cele locale.

Mă face să afirm, fără nicio reținere, că, dacă aceste propuneri pe care noi le-am transmis Ministerului Muncii şi care au fost acceptate de către Ministerul Muncii vor intra în vigoare, atunci profesioniștii vor intra în domeniul cultural şi, în acelaşi timp, angajaţii din domeniu vor fi stimulați să performeze”, a spus ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Ministrul a mai explicat că, inclusiv în mediul privat, „se resimte lipsa unor profesioniști pe domeniul cultural”.

„Nu poţi să determini oamenii să activeze în domeniul cultural, dacă ei au perspectiva unei salarizări la pământ. Şi atunci, chiar din partea unor profesionişti care au investit resurse personale pentru dezvoltarea unui muzeu unicat în România (Muzeul Textilelor – n.r.), am primit confirmarea că salarizarea trebuie reaşezată complet în domeniul cultural”, a completat Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Sursa: dailybusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea