Rămâi conectat

Actualitate

Creșterea salariului minim va duce și la majorarea indemnizației de internship

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea salariului minim brut pe țară va avea nu doar efecte directe asupra celor plătiți cu acesta. În același timp, vor exista și efecte indirecte: de exemplu, în cazul indemnizației de internship, aceasta va crește odată cu majorarea salariului minim pe țară.

De când a intrat în vigoare Legea nr. 176/2018 privind internshipul, s-a reglementat și chestiunea indemnizației celor care desfășoară astfel de stagii de internship.

Mai exact, aceștia au dreptul, conform legii internshipului, la o indemnizație de cel puțin 50% din salariul minim brut pe țară.

Această indemnizație este, în prezent, de cel puțin 950 de lei brut. În schimb, aceasta va crește, de la 1 ianuarie 2019, întrucât salariul minim brut se va modifica, această modificare având efecte și asupra indemnizației minime a unui intern.

În concret, salariul minim brut pe țară va ajunge la 2.080 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. 937/2018, publicată luni în Monitorul Oficial.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, internii vor trebui plătiți cu cel puțin 90 de lei mai mult, astfel încât minimul indemnizației să fie 1.040 de lei brut.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea