Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Creștere de 2,4% a afacerilor din comerț, în primele 11 luni ale anului 2023. Datele INS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creștere de 2,4% a afacerilor din comerț, în primele 11 luni ale anului 2023. Datele INS

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (exceptând comerțul cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele 11 luni ale anului 2023, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,8%, respectiv cu 2,4%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, arată Institutul Național de Statistică.

Evoluţia din primele 11 luni ale anului trecut, pe serie brută, s-a datorat creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,3%), al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,6%), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,9%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+7,8%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+4,4%). Comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului a rămas la acelaşi nivel. Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-9,1%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,6%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2023, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,4%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,1% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-20%), al altor produse (-7,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-2,7%) şi din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,5%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,1%), comerţul cu ridicata nespecializat (+1,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,7%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,6%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,2%.

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,4% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-12,9%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-10,4%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-10,0%) şi din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,1%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata nespecializat (+10,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,7%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,2%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea