Rămâi conectat

Politică Administrație

Crescătorii de oi și vite protestează în stradă. APIA anunță că a plătit subvențiile la ovine

Bogdan Presecan

Publicat

în

Peste 1000 de crescători de bovine și ovine, între care și fermieri din județul Alba, au protestat joi, de la ora 11,00, în fața Guvernului, după ce negocierile cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la începutul săptămânii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

În același timp, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura anunțăă că a efectuat ieri plata aferenta Ajutorului national tranzitoriu – schema cuplata de productie in sectorul ovine/caprine pentru anul de cerere 2014.
Valoarea subventiilor platite este de 275.617.976,40 lei pentru un numar de 57.954 fermieri, dupa cum urmeaza:
1. Ovine – 241.377.420,96 lei pentru un numar de 8.596.062 capete eligibile;
2. Caprine – 34.240.555,44 lei pentru un numar de 1.219.393 capete eligibile.
Cuantumul calculat pentru ovine/caprine este de 28,08 lei/cap de animal.

Crescătorii de animale sunt nemulțumiți de întârzierea la plata subvențiilor, diminuarea subvenției pe cap de animal, tergiversarea aprobării Normelor metodologice la Legea pajiștilor, astfel încât primăriile să poate încasa în continuare subvenții, deși nu au animale, lipsa unei strategii naționale pentru producătorii mici și mijlocii de lapte, care vor fi scoși de pe piață odată cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformării exploatațiilor în exploatații cu personalitate juridică, pericolul dublei impozitări prin atestatul de producător și carnetul de producător, monopolul deținut de medicii veterinari de liberă practică, acest fapt îngrădind posibilitatea crescătorilor de animale de a-și alege medicul veterinar, precum și de birocratizarea excesivă, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea