Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local
Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local
Locuitorii municipiului Alba Iulia, în special cei din cartierul Partoș vor beneficia de o nouă creșă care se va construi prin transformarea Școlii Generale Nr.4.
În şedinţa de marți, 30 mai, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, printre altele și aprobarea devizului general si a indicatorilor tehnico-eeonomiei actualizati, pentru realizarea obiectivului de investitii: „Schimb de destinație din Școala Generală nr. 4 în Creșă, extindere pe verticală și orizontală”.
Proiectul este finantat din bugetul propriu si alte surse legal constituite, insa in limita bugetului aprobat de 3.194.860,00 lei, inclusiv TVA, din care Constructii + Montaj 2.607.196,99 lei.
Prin proiectul tehnic se propune reabilitarea, reamenajarea și extinderea în plan și pe verticală, prin mansardare, a clădirii, în vederea schimbării destinației.
Realizarea extinderii clădirii existente pe orizontală pe structură realizată din cadre de beton armat cu zidărie din cărămidă GVP, cu planșee din beton armat, termoizolată cu plăci de vată bazaltică, cu acoperiș tip șarpantă cu învelitoare din tablă fălțuită; cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant.
Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.
Prin implementarea acestui proiect:
-se dorește realizarea unei clădiri la standardele necesare pentru educația preșcolară
-se propune schimbarea destinației fostei școli generale situată pe str. Liliacului, nr. 8 din municipiul Alba lulia și extinderea acesteia pe orizontală și verticală, astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principala de creșă.
-la nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupa cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sala multifuncțională cu oficiu alimentar
-în extinderea pe orizontală se propune realizarea sălii de grupa pentru copii mari.
-extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existența unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.
-se va realiza o terasă necirculabila peste etajul parțial și peste parterul neetajat.
-se propune anveloparea clădirii prin izolare termică a plăcii de peste ultimul nivel cu termosistem din polistiren extrudat de 25 cm, izolare termică a pereților exteriori cu polistiren de 10 cm, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare vechi cu altele eficiente din punct de vedere termodinamic.
-producerea electricității printr-un număr de 16 panouri solare fotovoltaice, cu scopul alimentârii receptoarelor proprii, în mod independent de furnizorii extemi de energie electrică
-montarea a două centrale termice murale pe combustibil gazos, în condensatie, cu puterea termică de 42 kW fiecare
-alimentarea și branșarea/racordarea la utilitățile necesare pentru bună funcționare a clădirii
-asigurarea protecției împotriva trăsnetului cu instalație de protecție de tip PDA
La nivelul subsolului se vor amenaja cele două pivnițe că spații pentru depozitare.
La nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și un oficiu alimentar.
Extinderea pe orizontală în cazul parterului adăpostește sala pentru mese / multifuncțională, un hol cu scară de acces la etaj și o terasă exterioară acoperită.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Proiect pentru mobilitate urbană de 6 milione de euro, la Blaj: Străzi reabilitate și modernizate, parcare supraetajată și depou pentru autobuze și microbuze
Proiect pentru mobilitate urbană de 6 milione de euro, la Blaj: Străzi reabilitate și modernizate, parcare supraetajată și depou pentru autobuze și microbuze Municipiul Blaj a depus proiectul pentru mobilitate urbană prin care mai multe străzi vor fi modernizate și reabilitate. Vor fi construite și o parcare supraetajată (Park&Ride) și un depou pentru autobuze și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii