Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Aprobarea devizului, la vot în Consilul Local

Locuitorii municipiului Alba Iulia, în special cei din cartierul Partoș vor beneficia de o nouă creșă care se va construi prin transformarea Școlii Generale Nr.4.

În şedinţa de marți, 30 mai, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, printre altele și aprobarea devizului general si a indicatorilor tehnico-eeonomiei actualizati, pentru realizarea obiectivului de investitii: „Schimb de destinație din Școala Generală nr. 4 în Creșă, extindere pe verticală și orizontală”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul este finantat din bugetul propriu si alte surse legal constituite, insa in limita bugetului aprobat de 3.194.860,00 lei, inclusiv TVA, din care Constructii + Montaj 2.607.196,99 lei.

Prin proiectul tehnic se propune reabilitarea, reamenajarea și extinderea în plan și pe verticală, prin mansardare, a clădirii, în vederea schimbării destinației.

Realizarea extinderii clădirii existente pe orizontală pe structură realizată din cadre de beton armat cu zidărie din cărămidă GVP, cu planșee din beton armat, termoizolată cu plăci de vată bazaltică, cu acoperiș tip șarpantă cu învelitoare din tablă fălțuită; cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant.

Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.

Prin implementarea acestui proiect:

-se dorește realizarea unei clădiri la standardele necesare pentru educația preșcolară
-se propune schimbarea destinației fostei școli generale situată pe str. Liliacului, nr. 8 din municipiul Alba lulia și extinderea acesteia pe orizontală și verticală, astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principala de creșă.
-la nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupa cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sala multifuncțională cu oficiu alimentar
-în extinderea pe orizontală se propune realizarea sălii de grupa pentru copii mari.
-extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existența unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.
-se va realiza o terasă necirculabila peste etajul parțial și peste parterul neetajat.
-se propune anveloparea clădirii prin izolare termică a plăcii de peste ultimul nivel cu termosistem din polistiren extrudat de 25 cm, izolare termică a pereților exteriori cu polistiren de 10 cm, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare vechi cu altele eficiente din punct de vedere termodinamic.
-producerea electricității printr-un număr de 16 panouri solare fotovoltaice, cu scopul alimentârii receptoarelor proprii, în mod independent de furnizorii extemi de energie electrică
-montarea a două centrale termice murale pe combustibil gazos, în condensatie, cu puterea termică de 42 kW fiecare
-alimentarea și branșarea/racordarea la utilitățile necesare pentru bună funcționare a clădirii
-asigurarea protecției împotriva trăsnetului cu instalație de protecție de tip PDA

La nivelul subsolului se vor amenaja cele două pivnițe că spații pentru depozitare.

La nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și un oficiu alimentar.

Extinderea pe orizontală în cazul parterului adăpostește sala pentru mese / multifuncțională, un hol cu scară de acces la etaj și o terasă exterioară acoperită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea