Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Credite de la Banca Mondială pentru ca tinerii din România sa urmeze o facultate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imbold educaţional B.I.R.D. creditează România cu 200 de milioane de euro pentru stimularea tinerilor să urmeze o facultate

Pentru că studiile universitare devin din ce în ce mai costisitoare, B.I.R.D. s-a gândit să le dea o mână de ajutor tinerilor români care intenţionează să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior ori ale unei unităţi educaţionale postliceale. Astfel, instituţia bancară internaţională e dispusă să împrumute ţara noastră cu 200 de milioane de euro (cu dobândă EURIBOR la 6 luni, plus o marjă variabilă) pe un interval de 20 de ani. euroRambursarea lui se va face într-o tranşă unică, în prima zi a lui noiembrie 2034, aceste detalii fiind stabilite prin memorandumul aprobat săptămâna aceasta de către Executiv. Textul negociat al acordului de împrumut urmează să fie semnat (din partea ţării noastre) de către Ministerul Finanţelor, ulterior acestei etape acordul urmând a fi supus ratificării în Parlament.

Consecinţa principală a creditului va fi faptul că se va încerca, într-o perioadă de 7 ani, implementarea unui Proiect privind învăţământul secundar, tragerea sumelor de bani aferente împrumutului având ca termen limită ultima zi lui 2022. Prin acest proiect se doreşte a li se da un imbold absolvenţilor de liceu să-şi continue traseul educaţional.

Vor fi organizate în cadrul lui o serie de activităţi: ore de completare a lipsurilor informaţionale şcolare, mediere, tutoriat, consiliere individuală, asigurarea de granturi, activităţi în afara programei şcolare, îmbunătăţirea condiţiilor de predare la clasă şi a metodelor pedagogice, programe de instruire pe timpul verii derulate de universităţi, sprijinirea tinerilor ce manifestă risc de abandon şcolar. Totul e ca şi adolescenţii să pună umărul (şi mintea la contribuţie) spre a promova bacalaureatul, căci altfel suita asta de măsuri (şi banii împrumutaţi) nu vor fi de niciun folos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea