Rămâi conectat

Ştirea zilei

Crăciun și Revelion în Apuseni și la Șureanu: Pensiuni cu centre SPA, plimbări cu sania și concerte de colinde

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate unitățile de cazare din Munții Apuseni și Șurenau, din apropierea pârtiilor de schi, sunt ocupate de Revelion, în vreme ce gradul de ocupare de Crăciun este de 85%. Proprietarii de pensiuni, o parte cu centre SPA, au pregătit oferte speciale pentru turiști, între care tăiatul porcului, plimbări călare și cu sania, vizite la obiectivele turistice.

Citește și: Mesaje de Crăciun 2017 pentru: părinți, prieteni, familie, iubit(a). Scurte SMS-uri noi cu urări şi felicitări creștine, haioase sau amuzante de Crăciun fericit

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC), președinte al filialei din Alba, Emil Comşa, a declarat că prețurile de Revelion pentru un pachet de trei nopți, cu masă festivă, la o pensiune de două margarete, sunt în jurul sumei de 650 de lei de persoană. În cazul pensiunilor de patru margarete, pentru pachete de patru nopți, cu masa festivă inclusă, prețurile ajung la 1.650 de lei de persoană.

”În zonele în care avem cele mai multe structuri clasificate, Valea Arieșului, Valea Aiudului și Valea Sebeșului, gradul de ocupare de Revelion este de 100%, iar de Crăciun 85% și poate urca în zilele următoare 95%. Avem câteva locații care s-au modernizat, au mici centre SPA, cu toate facilitățile, inclusiv sală de fitness și piscine pentru copii și adulți. Avem toate condițiile pentru a putea să petreacă confortabil în interior. Avem și o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, cu concerte de colinde, participarea la tradițiile din familie, tăierea porcului și prepararea produselor de porc. Transportul cu sania se plătește suplimentar”, a spus Emil Comșa.

Totodată, pentru a fi mai atrăgători, unii administratori de pensiuni din Arieșeni organizează excursii la obiectivele turistice din împrejurimi, precum Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Stâna de Vale, Cetăţile Ponorului, Dealul cu Melci, Peştera Poarta lui Ionele sau Cheile Arieşului. De asemenea, alți proprietari oferă turiştilor drumeţii, dar şi plimbări cu sania sau călare.

Singura stațiune de interes național din Alba, aflată la granița cu județul Bihor, este Arieșeni, unde se află mai multe pârtii de schi.

Totodată, un alt domeniu schiabil foarte frecventat din Alba, inclusiv de turiști străini, este cel din Munții Șureanu, unde se află pârtiile de schi situate la cea mai mare altitudine din țară. Și unitățile de cazare de aici sunt ocupate în totalitate de Revelion.

Pentru a putea ajunge la pârtiile de schi de la Șureanu, turiștii și-au luat cazare la unități aflate la zeci de kilometri depărtare, pe Valea Sebeșului.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11 kilometri.

Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.

În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei.

Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. Aici există asistenţă Salvamont, şcoală de schi şi snowboard, centre de închiriere, restaurante şi câteva unităţi de cazare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea