// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cozi ca pe vremea lui Ceauşescu la Serviciul de Stare Civilă din Alba Iulia. Prin ce au trecut doi tineri care şi-au depus actele pentru cununia civilă

Un cuplu de tineri din Alba a trecut printr-o adevărată aventură pentru a-şi programa data cununiei civile. Revoltaţi de faptul că au trebuit să aştepte la cozi interminabile ca pe vremea lui Ceauşescu, tinerii oferă şi o soluţie simpla pentru prevenirea pe viitor a situaţiilor de acest gen.

Îmbulzeală şi cozi interminabile la Serviciul de Stare Civilă din Alba Iulia. Zeci de oameni formează rânduri dis-de-dimineaţă pentru a-şi perfecta actele necesare şi pentru a-şi programa data şi ora viitoarei cununii civile. Sunt nevoiţi să aştepte ore în şir ca să obţină o progrmare cât se poate de simplă.

Unii oameni vin la Serviciul Stare Civilă cu mult înainte de ora 8:00, atunci când este deschis oficiul. Ei spun că se trezesc cu noaptea în cap şi îndură orice condiţii meteo pentru a obţine o banală programare.

“Un cuplu vrea să facă cununie civilă într-o zi de sâmbătă. Ca să poţi face chestia asta trebuie să îţi depui un dosar cu 10 zile înaintea cununiei la compartimentul de stare civilă din clădirea evidenţei populaţiei din centru. Bun, până aici nici o problemă. Asta ar fi o chestie simplă, ar zice unii, dar când te duci acolo constaţi că alţi oameni au venit cu o zi înainte să stea la coadă 24 de ore pentru a-şi depune dosarele şi stau la coadă în afara clădirii în ploaie, soare, vânt şi aşa mai departe. Şi programarea orei nu o faci la ghişeul unde îţi depui dosarul.

Dar unde? Întreabă unii… ei bine pe o amărâtă de hârtie pe care o face primul om care se pune la coadă cu 24 de ore înainte sau mai mult pentru a fi sigur că prinde ora care o vrea. Acum să vă întreb eu: e normal aşa ceva? Nu am uitat că trăim în România şi orice e posibil, dar cum pot fi oamenii care ne reprezintă cu funcţii publice încât să nu poată gândi o soluţie pentru treaba asta? Nu aveţi timp să gândiţi sau e prea „grele să folosește creierii” ?

Dacă vă e greu ziceţi că găsim soluţii. Vă dau eu: Formular online cu înscrierea datei şi orei la care se vrea cununia civilă şi care se poate completa cu maxim 3 luni înainte. Actele suplimentare necesare înscrierii să poată fi aduse cu 13-10 zile înaintea cununiei.

REZULTAT?
Scutim oamenii să stea în picioare în faţa clădirii 24 de ore.  Vine omul în acel termen de 13-10 zile înainte să îşi depună actele când vrea el pentru că programarea e deja făcută. Termenul de 13-10 zile este pentru că ai nevoie de o adeverinţă de la medic care este valabilă 14 zile.

Cât mai trebuie să suportăm lenea acestor aşa zişi reprezentanţi ai poporului? Indiferenţa lor trebuie să o acceptăm? Alţii zic că am trecut deja de chestia asta. De ce să mă mai intereseze? Ei bine ar trebui să te gândeşti şi la alţii care vor trece prin asta şi dacă lenea asta continuă aşa şi copiii voştri vor trece prin asta. Sunteţi de acord?”, povestesc viitorii miri despre aventura programării cununiei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Cozi ca pe vremea lui Ceauşescu la Serviciul de Stare Civilă din Alba Iulia. Prin ce au trecut doi tineri care şi-au depus actele pentru cununia civilă

 1. organizarea 23.08.2017 la 6:46

  Pai daca tot au fost majorate substantial salariile angajatilor la stat, acaestia ar mai putea fi pusi si la treaba! Ramine doar sa aiba si cine sa e ceara asta.

 2. mike 23.08.2017 la 8:03

  Pe timpul lui Ceausescu nu se statea la coada pentru acte de casatorie –se statea la cu totul altceva — Nu cred ca sunt solicitari enorma pentru acte de casatorie, ci o crasa nepasare a edililor — probabil voita asa cum au schimbat si durata valabilitatii pasapoartelor de la 10 ani la -5 – adica sa bage mina in buzunarul omului de doua ori — si coada la acte de casatorie, e tot un mod de a creste -(sigur) mita si spaga– Dupa 28 ani de dem(agogie –)ocratie– inca nu sa reusit sa se puna problemele la punct –fiindca nu se vrea asta –din partea autoritatilor si nici din partea poporului –fiindca tace in loc sa puna mana pe bata

 3. Felicitas 23.08.2017 la 19:33

  Imi pare rau ca la tot pasul avem persoane care vorbesc fara sa se informeze… Coada la starea civila nu se face nici pentru mita nici pentru alt motiv inchipuit de lumea neinformata… coada se formeaza de catre persoanele ce au nevoie de anumite ore la cununia civila, si pentru care e batalie, pentru ca un ofiter de stare civila nu poate oficia mai multe cununii la aceeasi ora(si sa nu mai spunem ca ofiterul de stare civila lucreaza si sambete si sarbatori legale fara plata, iar de liber nu poate beneficia din cauza volumului imens de lucru… deci un program on line ar rezolva problema programarilor, mai precis din punct de vedere al perechilor care aleg sa stea sa pazeasca usa, a serviciului, nu… numai ca aici ne lovim de lipsa de dotare a serviciului, in acest moment totul efectuandu-se manual… deci a cui nepasare este? Ca-mi scapa… ?

 4. protest 24.08.2017 la 8:05

  in articol acea solutie se refera strict la programare nu la ofiterul de stare civila. ce rost are sa stea oamenii la coada pentru programare? ofiterul de stare civila nu are nici o vina din cate vad. in articol nu scrie nimic despre asta.

 5. bogdan 24.08.2017 la 9:25

  Dacă aș fi în locul primarului, aș proceda ca pe vremea lui Ceaușescu! Căsătoria civilă se incheie la sediul primăriei în timpul programului de lucru, adică de luni până vineri, între orele 8-16. Așa cum se face în toate tările civilizate! Fără discuții și fără derogări de la regulă!