Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Covid-19, oficial cea de-a ȘASEA cauză de deces la nivel mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În întreaga lume s-au infectat aproape 16 milioane de oameni, iar aproape 700 de mii au murit din cauza virusului pe care mulți încă îl văd ca pe un fel de gripă. Doar azi, SARS-COV-2 a infectatat aproape 300 de mii de oameni, iar mai mult de 6.000 au murit.

Unul dintre cele mai vehiculate mituri despre COVID-19 este că nu e nici pe departe o boală la fel mortală precum altele. NU e deloc aşa, arată cifrele.

Că această boală este un inamic letal e evident dacă aruncăm o privire pe evoluţia celor mai frecvente cauze de de deces la nivel mondial. COVID-19 a început să ucidă în masă după jumătatea lui martie şi atunci s-a calificat pentru analiză.

Mai întâi a intrat jos în acest clasament, figurând după terorism. Rapid a devansat cauze precum războiaele, hepatita, drogurile sau alcoolul.

La începutul lui aprilie era deja în top 10 cauze majore de mortalitate. Până în mai, COVID-19 omorâse mai mulţi oameni decât meningita, Parkinson, malaria, SIDA şi malutriţia.

Acum COVID-19 e a şasea cauză de deces la nivel mondial. Doar tuberculoza, diabetul, demenţa, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt în acest moment mai letale.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data

Bogdan Ilea

Publicat

în

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data Românii care, în cursul anului trecut, au obținut venituri suplimentare din surse precum chirii, investiții, dobânzi sau activități independente, sunt obligați să completeze și să depună Declarația unică până la data de 27 mai, anunță Radio România Actualități. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea