Rămâi conectat

Ştirea zilei

COVID-19 face ravagii în China: LOCKDOWN pentru un oraș cu NOUĂ milioane de locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
COVID-19 face ravagii în China: LOCKDOWN pentru un oraș cu NOUĂ milioane de locuitori

În urma unei creșteri masive a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, un oraș cu 9 milioane de locuitori din China a intrat în lockdown.

China a decis, vineri, izolarea celor 9 milioane de locuitori ai orașului Changchun din nord-estul țării, pe fondul unei noi creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, atribuită variantei Omicron, foarte contagioasă, anunță News Observer, potrivit Mediafax.

Localnicilor li se cere să rămână acasă, un singur membru al familiei având permisiunea de a ieși la cumpărături.

Toți localnicii trebuie să se supună la trei runde de teste, în timp ce magazinele neesențiale au fost închise, iar legăturile de transport suspendate.

Ultimele restricții, care includ și Yucheng, cu 500.000 de persoane în provincia estică Shandong, arată că țara își menține abordarea drastică a pandemiei pe care a aplicat-o în cea mai mare parte a ultimilor doi ani.

În plus, scrie Bbloomberg, China a închis școlile din Shanghai. Toți elevii până la gimnaziu vor trebui să învețe din nou de acasă începând de sâmbătă, potrivit autorităților.

China a anunțat vineri peste 1.000 de noi infecții COVID, cel mai mare număr zilnic de când Beijingul a învins primul său focar, la începutul anului 2020. Noul val este determinat de infecțiile asimptomatice pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Aproximativ 87% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei sunt vaccinați cu schemă completă, iar aproximativ 40% din populație a primit și doza booster.

Nu s-au înregistrat noi decese, astfel că bilanțul a rămas neschimbat la 4.636 de morți.

Până joi, China a raportat 112.940 de cazuri simptomatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea