Rămâi conectat

Politică Administrație

Corneliu Olar: Moţii lui Horea, Cloşca şi Crişan şi locuitorii zonelor rurale din România au fost uitaţi de Guvernul Grindeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În mai multe localităţi din Munţii Apuseni şi din ţară au loc în aceste zile acţiuni de comemorare a eroilor Horea, Cloşca şi Crişan. Răscoala condusă de aceşti moţi care şi-au dat viaţa pentru popor, a contribuit la formarea conştiinţei naţionale a românilor care mai târziu aveau să triumfe la Revoluţia de la 1848 (Avram Iancu) şi la Marea Unire de la 1918.

Azi, 28 februarie, se împlinesc 232 de ani de la tragerea pe roată a lui Horea şi Cloşca. Înainte să moară, Horea a strigat: „Mor pentru popor!”. Nouă, politicienilor aleşi de popor, nu ne cere nimeni să ne dăm viaţa pentru popor. Alegătorii aşteaptă de la noi respect, spirit patriotic şi legi bune.

Înainte de a începe răscoala, Horea a încercat cu armele legii să facă dreptate pentru popor, ducându-se de 4 ori la Viena, cu peţiile către împărat. După secole de luptă pentru dreptate şi libertate şi astăzi moţii sunt nevoiţi să facă demersuri şi petiţii pentru drepturile lor, pentru pădurea lor şi pentru condiţii mai bune de viaţă în Munţii Apuseni. Trist, dar adevărat! La 232 de ani de la Răscoala lui Horea, moţii din Apuseni au ajuns să nu aibă lemne de foc şi să rabde de frig.

Acest lucru este cauzat de:

  • criza lemnului de foc şi preţul foarte mare la care a ajuns lemnul de foc afectează toată populaţia din Munţii Apuseni şi din toate zonele de munte, precum şi 38% din populaţia României.
  • în anul 2016, preţul lemnului de foc s-a dublat faţă de anul 2015.
  • cei mai afectaţi sunt cetăţenii cu venituri mici.
  • foarte multe persoane s-au îmbolnăvit în această iarnă, ca urmare a faptului că nu au avut lemne cu care să îşi încălzească locuinţele.
  • specialiştii consideră că pădurile din România pot să ofere anual suficient lemn de foc pentru populaţie.

Rog Guvernul României, pe domnul Grindeanu, să răspundă la următoarele întrebări:

  1. De ce mijloace şi informaţii dispune Guvernul pentru a afla cauzele şi a evalua criza actuală a lemnului de foc pentru populaţie?
  2. Ce măsuri legislative va lua Guvernul Grindeanu pentru rezolvarea crizei lemnului de foc pentru populaţie?
  3. Are în vedere Guvernul PSD-ALDE să elaboreze o strategie naţională în domeniul forestier şi pentru sprijinirea populaţiei din Munţii Apuseni şi celelalte zone de munte din România?

Cred că Guvernul Grindeanu are datoria morală să nu uite că moţii şi-au dat viaţa pentru România lor şi că astăzi ei se zbat în sărăcie şi subdezvoltare!

Corneliu Olar, deputat PNL

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea