Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cornel Pițu este, oficial, director interimar la DSP Alba. Obiectivele sale la preluarea funcției

Dragoş Suciu

Publicat

în

Economistul Cornel Pițu a fost numit director interimar la Direcția de Sănătate Publică Alba, prin ordin de ministru, până la organizarea de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici a concursului pentru această funcție. Acesta îl înlocuiește, din 31 martie, pe dr. Horea Timiș care a renunțat la sistemul de stat și intenționează să deschidă la Alba Iulia o firmă de consultanță în managementul medical. Cornel Pițu provine din sistem, fiind din 2006 și până în prezent șef la serviciul de Resurse umane din cadrul DSP Alba. El a răspuns solicitării făcute de ziarul ”Unirea” și a prezentat principalele sale obiective la preluarea mandatului.

Cornel Pitu01”Voi continua acțiunea demarată și finalizată cu succes de către dr. Horea Timiș, de acreditare începând cu anul 2012, a Laboratorului de diagnostic și investigare în sănătate publică, în domeniul analizei bacteriologice și chimie a apei potabile prin sprijinirea eforturilor pentru extinderea acreditării laboratorului și pe compartimentul de toxicologie, acțiune ce va crește veniturile proprii obținute de către instituție noastră.

Voi avea o relație corectă cu Casa județeană de asigurări de sănătate, urmând printre altele, ca reprezentanții noștri în comisia paritară DSP Alba – CASS Alba, pentru paturile contractabile pe anul 2015, să asigure contractarea unui număr echitabil de paturi pentru unitățile sanitare cu paturi din județ, ținând cont, bineînțeles, de indicele de utilizare a paturilor, de complexitatea actului medical pe care unitatea sanitară poate să o asigure, aparatura medicală existentă în dotare, precum și de resursa umană calificată existentă.

Mă voi implica, așa cum am făcut-o și până acum, în acțiunea de îndrumare și acreditare de sprijin logistic, colegilor din teritoriu de la spitalele al căror management a fost transferat la autoritatea publică locală.

Voi colabora cu omologii mei de la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare pentru a face județul Alba cât mai atractiv, astfel încât, medicii tineri să-și dorească să lucreze în spitalele publice și în clinicile private de pe raza județului.

Voi urmări ca avizele sanitare solicitate la DSP de către agenții economici, persoane fizice, să fie acordate cu respectarea prevederilor legale în materie, dovedind prin aceasta, respectul față de lege și față de cetățeni.

Voi urmări implementarea procedurilor de informare a opiniei publice cu privire la rezultatele activității de control în sănătate public, precum și în alte situații cu risc pentru populație. Voi întări colaborarea cu autoritățile publice locale în vederea îndeplinirii atribuțiilor ce revin Direcției de Sănătate Publică Alba.

Voi evalua necesarul de resurse umane de la nivelul asistenței medicale, în funcție de nevoile comunitare identificate și voi emite recomandări în acest sens. Voi monitoriza implementarea și realizarea programelor naționale de sănătate privind bolile transmisibile și bolile netransmisibile în teritoriul arondat și mă voi implica în corecta și permanenta lor finanțare.

Voi solicita, în urma unei analize atente, elaborarea și coordonarea implementării programelor locale de sănătate, în concordanță cu prioritățile de sănătate publică, identificate la nivel local. Mă voi strădui ca DSP să fie o instituție respectată și apropiată de cetățeni”, a spus Cornel Pițu.

Cornel Pițu a absolvit Facultatea de Economie, masteratul în Administrația afacerilor și a urmat numeroase cursuri de perfecționare în domeniul managementului funcției publice și a funcționarilor publici, precum și a salarizării în sistemul sanitar. Este căsătorit și are un copil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea