Rămâi conectat

Ştirea zilei

Corectitudinea concursului – mai presus de orice dedicaţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Având în vedere afirmaţiile eronate şi comentariile tendenţioase cuprinse în articolul publicat în cotidianul „Unirea” din 11.01.2011 sub semnătura jurnalistului Ioan Hănţulescu intitulat „Post „cu dedicaţie” la Tribunalul Alba. La concursul pentru ocuparea unui post de grefier, unii concurenţi au fost… discriminaţi!” Curtea de Apel Alba Iulia face publice următoarele precizări.
Curtea de Apel Alba Iulia a organizat în data de 07.12.2010 concurs pentru ocuparea a 2 posturi vacante de grefier arhivar la Tribunalul Alba şi respectiv, Tribunalul Sibiu. Concursul a fost organizat cu respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii nr.185/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori şi a personalului conex.
În organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, Curtea de Apel Alba Iulia a avut în vedere asigurarea unei maxime transparenţe cu scopul de a facilita o participare cât mai numeroasă şi implicit ocuparea posturilor vacante de către candidaţi cât mai bine pregătiţi dar şi să înlăture eventualele suspiciuni cu privire la corectitudinea concursului apărute din lipsa de informare. În acest sens anunţul detaliat privind organizarea concursului a fost publicat atât în presa locală, cât şi pe pagina de internet a instituţiei. Toate documentele publice ale concursului au fost afişate de îndată atât la sediul instanţei, cât şi pe site-ul Curţii de Apel Alba Iulia la rubrica Alte informaţii, disponibil la adresa http://portal.just.ro/ sau http://noulportal.just.ro/, putând fi consultate şi în prezent de orice persoană interesată de desfăşurarea şi rezultatele concursului. De asemenea, personalul instanţei care a avut atribuţii în preluarea dosarelor candidaţilor a oferit toate informaţiile necesare.
Ne exprimăm regretul şi surprinderea că semnatarul acestui articol, care în virtutea profesiei de jurnalist are obligaţia de a verifica o informaţie înainte de a o face publică nu a contactat şi nu a solicitat niciun fel de date sau precizări instanţei şi nici măcar nu a consultat în mod corespunzător informaţiile publice postate pe portal. Prin urmare, în cuprinsul articolului apar mai multe informaţii eronate şi comentarii nejustificate cu privire la corectitudinea concursului pe care le considerăm suspect de subiective având în vedere şi coincidenţa de nume dintre autorul articolului şi candidata aşa zis discriminată.
La acest concurs s-au înscris şi au depus dosare complete 49 de candidaţi pentru ocuparea postului de grefier arhivar de la Tribunalul Alba şi 16 candidaţi pentru postul de grefier arhivar de la Tribunalul Sibiu şi nu 35 pentru Tribunalul Alba, respectiv, 9 candidaţi pentru Tribunalul Sibiu cum incorect apare menţionat în cuprinsul articolului.
Referitor la discriminarea unui candidat de către o persoană din secretariatul concursului care ar fi spus textual „Nu ştiu de ce vă mai prezentaţi la concurs. Ce credeţi că postul ăsta este pentru oricine? Aici nu au ce căuta studenţi, ci doar absolvenţi, care au urmat şi cursurile şcolii de grefieri. Nici nu are rost să vă mai prezentaţi la concurs, căci nu aveţi nici o şansă…!” facem următoarele precizări. Faptul că un angajat al instituţiei ar fi făcut o astfel de afirmaţie este greu credibil întrucât în sistemul judiciar se cunoaşte foarte bine că un absolvent al Şcolii Naţionale de Grefieri ocupă prin repartizare un post de grefier rezervat la una din instanţele din ţară, post distinct şi superior celui de grefier arhivar, care este post cu studii medii. Şcoala Naţională de Grefieri este o instituţie de învăţământ superior şi nu se ocupă de şcolarizarea persoanelor ce vor să devină grefieri arhivari, recrutarea acestora realizându-se în mod exclusiv prin concursuri organizate de curţile de apel. De asemenea, nici una dintre persoanele cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea concursului nu şi-a permis să descurajeze sau să discrimineze în vreun fel candidaţii la concurs, indiferent de studiile lor. Dovada în acest sens este tocmai participarea numeroasă la acest concurs, mulţi candidaţi fiind studenţi sau absolvenţi de drept şi faptul că nu au fost înregistrate nici un fel de contestaţii sau reclamaţii cu privire la o astfel de atitudine a vreunui membru al comisiei de concurs.
De altfel, la nici unul dintre multele concursuri organizate potrivit competenţei de Curtea de Apel Alba Iulia pentru ocuparea posturilor vacante de la instanţele din circumscripţia teritorială ce cuprinde judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, la care au participat numai în ultimii 2 ani câteva sute de candidaţi, nu au existat astfel de reclamaţii. Nici candidata Maria H. menţionată în articol nu a făcut nici un fel de sesizare sau contestaţie referitoare la concurs. Nu cunoaştem motivul pentru care candidata Maria H., deşi a îndeplinit condiţiile de participare nu s-a prezentat la probele concursului, dar putem afirma în urma verificărilor efectuate că nu a fost în nici un fel discriminată, defavorizată sau descurajată de către secretariatul concursului iar fraza absurdă invocată este probabil produsul unei confuzii nefericite în urma dialogului cu persoana care a preluat dosarul de concurs sau este oferită ca justificare pentru neparticiparea la concurs.
În cuprinsul articolului apar şi alte afirmaţii eronate şi insinuări fără temei. Astfel, referindu-se la candidata care a fost admisă în urma concursului pentru ocuparea postului de grefier arhivar la Tribunalul Alba, se afirmă că aceasta ar fi obţinut una dintre cele mai mici note la proba practică eliminatorie, ce a constat într-un test susţinut la calculator pentru verificarea cunoştinţelor de operare pe calculator. Într-adevăr, majoritatea candidaţilor au obţinut nota 10 la această probă dar cea mai mică notă a fost 7,50 iar nota 9,80 obţinută de candidata în cauză nu se poate spune că este mică. Autorul articolului omite însă să precizeze că aceeaşi candidată a obţinut cea mai mare notă din concurs, 9,50, la cea mai grea probă, proba scrisă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice din tematică.
În legătură cu taxa de participare la concurs de 50 de lei, precizăm că ea se încasează de instituţia organizatoare în baza Ordinului Ministerului Justiţiei nr. 1331/C/2004 iar suma strânsă în acest sens s-a virat la Consiliul Superior al Magistraturii în baza art.8 alin.3 din Hotărârea C.S.M. nr.126/2007.
Considerăm că prin acest articol, pe lângă dezinformarea evidentă a opiniei publice cu privire la organizarea, desfăşurarea şi corectitudinea acestui concurs, în lipsa unei minime verificări a informaţiilor publicate, a fost afectată în mod nejustificat imaginea instituţiei noastre şi a angajaţilor ei fără a aduce niciun argument concludent prin care să fie fundamentate acuzaţiile şi afirmaţiile tendenţioase.
Imaginea justiţiei este deosebit de importantă pentru menţinerea şi întărirea încrederii justiţiabililor în actul de justiţie. Ca atare, nu poate fi ignorat impactul pe care îl au astfel de opinii exprimate public prin intermediul mass-media, asupra imaginii justiţiei.
În acelaşi spirit, Curtea de Apel Alba Iulia vă stă la dispoziţie cu toate informaţiile necesare efectuării unui demers jurnalistic justificat de interesul opiniei publice şi care să reflecte în mod obiectiv activitatea instanţei de judecată.
Având în vedere toate aceste aspecte ne exprimăm convingerea că veţi ţine cont de observaţiile noastre iar în virtutea respectării criteriilor de profesionalism şi deontologiei profesionale veţi face cunoscut opiniei publice şi conţinutul prezentului drept la replică.
Cosmin MUNTEAN, Biroul de Informare şi Relaţii Publice Curtea de Apel Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| SCANDAL în BOR: Un preot filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Un preot din Iași a fost filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat de un enoriaș pe ascuns. Din filmare, se vede cum acesta ar fi lovit o femeie chiar în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți credincioși. În imagini se vede cum Calistrat Chifan ar fi lovit-o pe femeie cu mâna dreapta. La întreaga scenă au luat parte mai mulți credincioși și două persoane care sunt îmbrăcate în straie preoțești, probabil călugări la aceeași mănăstire.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În seara asta (n.r., miercuri seara) la ora 18:00, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a snopit în bătaie două femei în curtea bisericii. La ora 19:00, când am plecat, erau Poliția și Salvarea la poarta mănăstirii”, a mărturisit un om care a fost martor la întreaga scenă, relatează Gândul.

La un momentan dat, se vede clar cum părintele Calistrat Chifan se întoarce cu fața spre cameră. În spate, se aude vocea unei femei care îl ceartă deoarece ar fi agresat o enoriașă.

Poliția a fost sesizată în acest caz

Potrivit unui comunicat de presă transmis la data de 9 noiembrie 2022 de către Poliția Română, polițiștii de la Secția nr.5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie pentru că ea și sora ei au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În prezent, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurile legale, se precizează în comunicat.

Conform Libertatea, oamenii care au fost în curtea Mănăstirii Vlădiceni în momentul incidentului respective sunt considerați martori în acest caz, iar preotul va fi chemat să dea explicații.

Părintele Calistrat Chifan, foarte popular pe rețelele sociale

Incidentul a uimit sute de credincioși întrucât părintele Calistrat Chifan este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România. El a ajuns popular datorită postărilor făcute pe rețelele sociale, unde s-au adunat sute de persoane pentru a-i asculta cuvântul. Printre cele mai apreciate mesaje ale sale se numără cele legate de conduita greșită a unor enoriași, atunci când vin la Sfânta Biserică.

Preotul se bucură de un succes remarcabil pe rețelele sociale. Acesta își înregistrează mesajele în biserică, iar urmăritorii săi le pot asculta ulterior pe Youtube, acolo unde a adunat peste 100.000 de abonați.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață o localitate din județ. Este vorba despre satul Ocnișoara, care numără în prezent doar 17 locuitori.

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare. Amplasamentul este situat într-o zonă specifică de deal, într-un context natural și teritorial atractiv ce determină creșterea interesului de construire, în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Structura cladirilor este realizata din fundatii din beton simplu si armat, cadre din lemn masiv, invelitoare din șiță. Structura Lacurilor este realizata cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar partea inferioara o sa ramana natural. Structura bazinelor este realizata din beton simplu si beton armat.

Materialele folosite pentru amenajarea terenului in jurul lacurilor si pe alei, vor fi asemanatare cu cele locale prin folosirea de pardoseli antiderapante din lemn si ardezie pe alocuri, palcuri de spatiu verde si alei din praf argilos, exact cum este acum in situ pentru a pastra originalitatea acestuia.

Clădirea 1A cu destinația de Recepție are o suprafață de 417 mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă perimetrală cu rol de acces
– 1 Recepție
– 1 Cabinet medical
– 1 Vestiar destinat bărbaților
– 1 Vestiar destinat femeilor
– 1 Grup sanitar pentru personal
– 1 Grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități
– 1 Grup sanitar destinat Femeilor
– 1 Grup sanitar destinat Bărbaților

Clădirea 1B cu destinația de Restaurant are o suprafață de 445mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă cu rol de acces
– 1 Loc de servit masa
– 1 Bucătărie
– 1 Oficiu
– 1 Spațiu de depozitare/ preparare
– 1 Hol cu rol de acces bucătărie
– 2 Holuri de circulație liberă
– 1 Vestiar destinat bucătarilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat femeilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat bărbaților
– 1 Depozit deșeuri

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare. Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT teribil în Sibiu: Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident teribil a avut loc miercuri, 9 noiembrie, în județul Sibiu. Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Impactul a avut loc chiar lângă școală unde acesta se grăbea să ajungă împreună cu un coleg al său. Vă avertizăm că imaginile vă pot afecta emoțional!

Accidentul cumplit a avut loc la primele ore ale dimineții în localitatea Arpașu de Jos, iar cei doi elevi se grăbeau să ajungă în clasă pentru că întârziaseră. Unul dintre ei credea că are timp să treacă, însă șoferul avea o viteză prea mare să mai poată evita impactul. Părinții minorului acuză șoferul microbuzului care îi lasă vizavi de școală și astfel trebuie să traverseze în fiecare dimineață. Copilul a ajuns la spital, iar vinovatul s-a ales cu dosar penal.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Incompetență fără margini! La Arpașu de Jos se lasă școlarii să traverseze șoseaua, care este una veșnic aglomerată, neînsoțiți, astfel încât băiatul meu de 8 ani a fost lovit de o mașină, din vina inconștienței celor responsabili de siguranța lor. Șoferul microbuzului, care ar fi trebuit să îi lase în fața școlii primare, unde ajung cu ușurință in instituție fără să le fie viața pusă în pericol, nu a calculat toate riscurile la care pot fi expuși traversând strada nesupravegheati, i-a lăsat in fața școlii gimnaziale care este plasata fix la șosea. Multumesc lui Dumnezeu, copilul este bine!! Ca peste tot in România, după astfel de cazuri, încep sa se ia măsuri. Trist!!” a declarat tatăl copilului.

“Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au intervenit la un accident în localitatea Arpașu de Jos. Din primele verificări efectuate rezultă că un brașovean în vârstă de 58 de ani, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Arpașu de Jos, în zona unei treceri pentru pietoni a accidentat un băiat, în vârstă de 8 ani, localnic. Impactul a dus la vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la spital conștient. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.” au declarat pentru SIBIU INDEPENDENT reprezentanții Poliției Sibiu.

Sursa: realitatea.net

Video: Sibiu Independent


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea