„Copilărie fără tutun, ediţia a II-a” – Proiect local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar, derulat de CPECA Alba

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), implementează, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Scufiţa Roşie” Alba Iulia (care are în structura de organizare Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Alba Iulia, de asemenea implicate în proiect), proiectul local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar „Copilărie fără tutun, ediţia a II-a”.

antidrogObiectivul general vizează dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos, în cazul copiilor şi realizarea unor activităţi de informare, in cazul adulţilor, cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumătorii şi la efectele nocive pe care fumatul pasiv poate să le aibă asupra copiilor.

ELIT

În acest sens, specialiştii CPECA Alba vor desfăşura, în perioada octombrie 2016 – mai 2017, 15 activităţi specifice, adresate unui număr de 107 copii, cu vârste cuprinse între 5 si 6 ani, şi 107 părinţi sau alte rude ale copiilor.

Activităţile urmăresc, pe de o parte, identificarea de către copiii preşcolari a punctelelor tari şi a punctelor slabe din propriul stil de viaţă, descrierea stilului de viaţă sănătos, enumerarea comportamentelor şi obiceiurilor de viaţă care pot afecta sănătatea, cum ar fi consumul de tutun sau alte substanţe dăunătoare, medicamente, băuturi, formarea unor păreri proprii despre beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos, iar pe de altă parte, informarea părinţilor cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumatorii şi la efectele nocive ale fumatului asupra nefumătorilor, în special a copiilor.

Mihail David - 2020

Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 1, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. Prevenire în şcoală cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber activ. 1.3. Implementarea de proiecte pilot, la nivel local, de intervenţie timpurie în mediul preşcolar, prin creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...