Rămâi conectat

Ştirea zilei

Copiii sub 15 ani au de două ori mai puține șanse de a transmite COVID-19: Majoritatea transmisiilor către copii au provenit de la adulți- Studiu National Geographic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un studiu islandez, realizat pe 40.000 de persoane, a arătat că aproape toate transmisiile de COVID-19 către copii au provenit de la adulți, iar copiii sub 15 ani au de două ori mai puține șanse de a transmite virusul altor persoane. Jurnaliștii National Geographic care au consultat studiul au arătat că „școlile nu sunt un factor principal al răspândirii coronavirusului, însă cazurile vor pătrunde în mediul școlar și vor contribui la răspândirea bolii atunci când o țară pierde controlul asupra pandemiei”.

Cercetătorii de la Direcția Națională a Sănătății și codificarea genetică, o companie din Reykjavik, au monitorizat fiecare adult și copil din țară care a fost pus în carantină după ce ar fi fost expus în primăvară, folosind tehnica de urmărire a contactelor și secvențierea genetică pentru a analiza legăturile dintre diferitele grupuri de focare .

„Se pot infecta și le pot transmite celorlalți, dar o fac mai puțin frecvent decât adulții”, spune Kári Stefánsson, directorul executiv al deCODE. Această analiză face parte dintr-o serie recentă de studii la scară largă care susțin concluzia că adulții infectați prezintă un pericol mai mare pentru copii decât copiii pentru adulți. cercetările acestea ar putea ajuta autoritățile să decidă când sau dacă vor închide școlile, știind că astfel de întreruperi a procesului de educație dăunează grav copiilor pe termen lung.

Rata de infectare depinde de doi factori: cât de des se infectează copiii cu coronavirus și cât de ușor transmit boala altora. Dacă elevii ar fi foarte sensibili și extrem de infecțioși, școlile ar provoca probabil noi focare de COVID-19, la fel ca în cazul gripei.

Cel mai bun mod de a înțelege felul în care s-ar putea produce transmiterea între copii și adulți ar fi monitorizarea constantă a familiilor sănătoase cu copii de vârstă școlară pentru a vedea dacă se infectează. Testând frecvent, oamenii de știință ar prinde infecții pe măsură ce apar, fiind clar cine s-a îmbolnăvit primul. Islanda și deCODE pun acest lucru în practică prin efectuarea de teste și urmărirea stării de sănătate a familiilor, examinând mai mult de jumătate din populația țării: oricine a fost expus a fost pus în carantină, izolându-l de comunitate, dar expunându-și deseori familiile.

Privind diferența dintre adulți și copii în aceste carantine, deCODE a constatat că cei mici joacă un rol minor în transmisie. Islanda nu și-a închis niciodată școlile elementare, deși a închis liceele la vârful primului val de pandemie. Datele din valul din septembrie susțin ideea că elevii mai mici sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească sau să îi infecteze pe alții.

Stefánsson este în curs de publicare a acestor rezultate într-un jurnal evaluat de colegi, dar el spune că setul de date meticuloase este concludent pentru transmiterea coronavirusului în islanda. Stefánsson avertizează că dacă totul, cu excepția școlilor și a centrelor de îngrijire a copiilor, este închis, copiii ar deveni apoi una dintre sursele principale de transmitere. El explică faptul că, deși riscul individual ar putea fi scăzut în rândul tinerilor, școlile vor avea încă focare. Asta înseamnă că întrebarea nu devine una științifică, ci mai degrabă ce nivel de risc este pregătită să accepte societatea pentru a ține copiii la școală: „Cu ce ​​ești dispus să trăiești?” întreabă el.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea