Copiii mai mici de 14 ani NU au voie cu bicicleta pe șosea. Reguli pentru a circula corect

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Copiilor mai mici de 14 ani NU le este permis să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea. Chiar dacă au împlinit această vârstă, ei trebuie să cunoască regulile de circulație și să fie echipați corespunzător, atenționează Poliția Română.

Mai ales copiii trebuie să fie informați despre regulile pe care trebuie să le respecte și despre obligațiile pe care le au dacă merg cu bicicleta pe stradă, pentru a evita accidentele.
Ce trebuie să știi dacă vrei să circuli cu bicicleta pe drumul public?
În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani. Nu este suficient însă. Trebuie să cunoști regulile de circulație și să fii echipat corespunzător.
Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Se interzice circulația altor participanți la trafic pe pista pentru biciclete.
Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.
Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
Sursa: portalinvatamant.ro

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Don Costello 1 mai 2018 at 20:49

Toți piticii in casă la tablete…telefoane..pc..

In loc să facă miscare!!
Țară condusă de imbecili!!

un cetatean 2 mai 2018 at 10:14

Adevarul este ca, nu numai copii sub 14 ani nu cunosc regulile de circulatie pe biciclete pe drumurile publice ci si adultii riscandu-si astfel viata inutil. Trec pe bicicleta pe trecerea de pietoni in intersectii nesemaforizate fara sa se asigure, circula pe sens interzis, nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers, sunt un real pericol. In tarile civilizate, copii, ca sa poata circula pe drumurile publice trebuie sa obtina un permis de conducere al bicicletei si trebuie sa fie echipati cu casca de protectie , vesta reflectorizanta iar bicicileta dotata cu far in fata si stop pe spate. Nu in ultimul rand in tarile civilizate exista si piste de biciclete care sunt paralele cu drumul public si astfel biciclistii pot circula fara probleme in conditii de siguranta. Dar asta este o alta poveste.

danut 2 mai 2018 at 11:48

foarte bine

Comentariile sunt oprite