Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Controalele Prefecturii Alba: Furt de lemne în valoare de 17 milioane de euro – 5 dosare penale în lucru la Parchet

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste 450.000 de metri cubi de lemn au fost furați din pădurile județului Alba, pagubele au o valoare de peste 17 milioane de euro iar 5 dosare penale au fost deja întocmite de procurori, acestea sunt informațiile privind rezultatul controalelor dispuse de prefectul Gheorghe Feneșer la parchetele de exploatare a lemnului.

Am verificat unele zone ale județului unde am știut că nu există autorizații pentru tăieri. Surpriza a fost mare: vorbim de peste 450.000 de metri cubi. În momentul de față există dosare înaintate procuraturii pentru a se lua măsuri împotriva celor care au făcut aceste abuzuri. Ca să vă faceți o idee de ce înseamnă 450.000 mc imaginați-vă că sunt peste 12.000 de TIR-uri încărcate cu lemn. Făcând un calcul luând în considerare lungimea unui TIR, o să vedeți că avem surpriza să ajungem cu TIR-urile bară în bară până la București. Deci cam atâta lemn s-a furat. Și am curajul să spun că acest lemn, încă o dată, a fost furat nu a fost exploatat ilegal. Din controalele pe care le-am efectuat și la societățile care cumpără acest material lemnos, mă refer aici la bușteni, am avut și acolo supriza să constatăm că documentele care însoțeau materialul lemnos erau documente false. Nu are nicio vină cumpărătorul, cumpărătorul nu avea de unde să știe, vina este exclusivă a celor care au vândut și care au tăiat. În momentul de față există trimise la parchet cinci dosare, din care trei cu peste 100.000 de metri cubi fiecare. Valoarea discutăm de milioane de euro, discutăm undeva de 17 milioane de euro”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă prefectul de Alba.

Gheorghe Feneșer a precizat că furturile au fost identificate atât în zona Munților Apuseni, unde verificările au fost deja efectuate în proporție de 80%, cât și pe Valea Sebeșului, unde controalele s-au făcut în proporție de 20%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea