CONTROALE în trafic, la Alba Iulia, pentru depistarea autovehiculelor cu tonaj peste limita admisă. S-au aplicat 2 amenzi de câte 8.000 de lei

Paul Voicu - Primar 2020

Desfășurând activități specifice, polițiștii locali cu atribuții pe linie rutieră au identificat în trafic, pe raza municipiului Alba Iulia, autovehicule cu tonaj ridicat. În urma operațiunilor de cântărire a 22 de vehicule, două dintre ele au depășit maximul admis prevăzut în OG43/1997. Amenda aplicată în aceste cazuri este de 8.000 de lei – precizează reprezentantul administrației locale.

„Avand in vedere prevederile legii se constata in cazul fiecare vehicul de transport un maxim admis, iar amenda este graduala in functie de procentajul depasit pe incarcatura. Indiferent de tipul transportului. Prin aceste masuri nu doar ca dorim respectarea albaiulienilor si a bunurilor publice, in special drumuri, dar vrem sa atragem atentia asupra faptului ca masurile nu sunt negociabile, indiferent de cine este la volan sau detinatorul masinii. Cunoastem si subtilitatile prin care unii transportatori incearca
sa fenteze compromisul, chir prin supravegherea platformei de cantar. Ii atentionam ca prin colaborarea cu IPJ pot fi opriti in trafic indiferent de zona in care se afla, fiind indrumati spre platforma. E mai bine sa pleci constient, in limitele legale, decat sa te confrunti cu orice neplacere ce decurge din incercarea de a ocoli legea.” –  declara reprezentantii Politiei Locale.

ELIT

In cazul in care se refuza cantarirea, sanctiunea prevazuta este de minim 3000 lei pentru conducatorul auto, la aceasta se adauga sanctiunea complementara de imobilizare a vehiculului, demontarea placutelor de inmatriculare. Ulterior, pe cheltuiala transportatorului se va prelua incarcatura divizata cu alt mijloc de transport.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...