Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Controale ale polițiștilor din Alba la firmele de dezmembrări auto

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În săptămâna care a trecut, polițiștii specializați în prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională generate de folosirea și manipularea necorespunzătoare a substanțelor periculoase sau poluante au desfășurat controale în cadrul acțiunii „End of Life Vehicules 2019”. Au fost verificate 7 societăți comerciale specializate în dezmembrarea de mașini scoase din uz și au fost constatate 6 infracțiuni și 4 contravenții.     

În perioada 21 – 25 octombrie 2019, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu reprezentanţi de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea activităţilor ilicite din domeniul operaţiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.

Poliţiştii au efectuat 7 controale la societăţi comerciale de pe raza județului Alba, specializate în efectuarea de astfel de operațiuni, prilej cu care au constatat 3  infracțiuni de ”neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, fapte prevăzute de Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor. De asemenea, în urma verificării documentelor de evidență ale societăților respective, polițiștii au constatat 3 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 322 din Codul Penal.

Polițiștii au aplicat și 4 sancțiuni contravenţionale, ca urmare a faptului că au constatat completarea defectuoasă a registrelor privind evidența autoturismelor casate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea