Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Contradicţii în setul de măsuri de relaxare anunțate din 1 iunie. Care sunt acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În setul de măsuri de relaxare anuntate din 1 iunie apar iar contradicţii. Dacă participăm, de luni, la spectacole organizate în aer liber, trebuie să purtăm mască. Ordinul din 22 mai spune, însă, că masca este obligatorie doar în spaţiile publice închise.

Apar contradicţii în setul de măsuri de relaxare ce vor fi aplicate începând cu 1 iunie. Ludovic Orban a anunțat joi că putem participa la spectacole şi alte evenimente culturale, dacă sunt organizate în aer liber. Principala regulă este ca numărul maxim de spectatori trebuie să fie de 500.

Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă spune că organizatorii trebuie să fie atenţi să amenajeze locuri pe scaune aflate la distanţă de minim 2 metri şi spectatorii să aibă mască de protecţie. Toate detaliile urmează, însă, să fie enumerate într-un ordin.

În ordinul MAI-Ministerul Sănătăţii publicat în „Monitorul Oficial” pe 22 mai există o obligaţie ce intră în contradicţie cu cea de mai sus, respectiv aceea ca masca să fie purtată doar „în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă”.

De exemplu, alte astfel de adunări publice, organizate săptămânal în aer liber, sunt slujbele religioase. Acolo nu există număr maxim de participanţi, aşa cum a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Singura prevedere care menţionează masca este în ordinul nr. 875/80/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult: „În interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul”.

Nu este menţionat în mod clar că suntem obligați să purtăm mască în curtea bisericii.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea