Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cont virtual la ANAF pentru contribuabili. Informații despre obligaţii fiscale, cazier fiscal, decizii de impunere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din 15 decembrie 2014, prin serviciul „Spaţiu privat virtual” [SPV], contribuabilii persoane fizice pot să se informeze online asupra obligaţiilor fiscale de plată, pot descărca decizii de impunere pentru ani ulteriori anului 2013, pot verifica cum declară angajatorul lor contribuţiile de asigurări sociale, pot solicita certificate de atestare fiscală şi adeverinţe de venit etc

ANAF spatiu virtualPrin SPV, contribuabilii persoane fizice:

– pot depune declaraţia anuală de venit (Declaraţia 200);

– pot redirecţiona pâna la 2% din impozitul pe venit (Cererea 230);

– pot depune declaraţia privind venitul estimat/norma de venit (formular 220);

– pot solicita certificate de atestare fiscală şi adeverinţe de venit;

– pot solicita o opinie privind aplicarea legislaţiei fiscale (formular de asistenţă);

– pot primi înştiinţări despre plăţile efectuate pe CNP în contul impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale administrate de ANAF.

 

„Reamintim ca inregistrarea ca utilizator SPV se face o singura data, pe portalul ANAF – www.anaf.ro – fie direct prin introducerea unui numar de decizie de impunere, fie prin prezentarea la orice unitate fiscala cu actul de identitate si numarul primit la inregistrarea online, pentru validarea inregistrarii, in cel mult 10 zile de la inregistrarea online. Daca acest termen a fost depasit, procedura se poate oricand relua.

Ulterior, accesarea serviciului se face prin autentificare cu numele de utilizator si parola alese, precum si cu un cod de siguranta primit pe email la fiecare autentificare. Renuntarea la acest serviciu se poate oricand solicita, pe contul existent.

Consideram reciproc avantajoasa exploatarea la maximum a beneficiilor comunicarii online intre organele fiscale si contribuabili, pe care ii invitam sa isi indeplineasca, astfel, la timp si fara costuri, obligatiile declarative anuale”, se arată într-un comunicat al ANAF.

În luna septembrie contribuabilii persoane fizice trebuie sa achite următoarele obligații fiscale:

25 septembrie – se realizează plățile anticipate ale impozitului pe venit (aferente trim. III) de către contribuabilii care încasează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare, precum şi venituri din activităţi agricole.

25 septembrie –se achită contribuțiile la sănătate (aferente trim. III)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea