Rămâi conectat

Actualitate

Consumatorii pot verifica online lista alimentelor periculoase pentru sănătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din octombrie 2015, pe baza notificărilor furnizate de operatorii din industria alimentară, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor publică informări privind rechemarea produselor alimentare de la consumatori, pe site-ul ansvsa.ro, accesând link-ul http://www.ansvsa.ro/?pag=981.

 

alimente fumatoriAceasta este o acţiune de informare a populaţiei, în conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 178/2002, despre cazurile în care există motive să se suspecteze că un produs alimentar prezintă un risc sau un potenţial risc pentru sănătatea publică şi despre măsurile întreprinse pentru limitarea acestuia. Prima etapă a fost finalizata la sfârşitul lunii iulie a acestui an, când ANSVSA a început procesul de implementare al procedurilor cu rolul de a asigura o comunicare rapidă între operatori şi Autoritate, în cazul iniţierii unei măsuri de reţinere oficială în vederea retragerii de la comercializare sau a rechemării a unor produse alimentare neconforme, care ar putea prezenta un potenţial risc pentru sănătatea publică.

În acest sens, procedurile şi formularele aplicabile au fost afişate pe pagină web a ANSVSA la adresa http://www.ansvsa.ro/?pag=975.

Demersul se încadrează în strategia ANSVSA de asigurare a transparenţei privind exercitarea competențelor stabilite de legislaţia europeană şi cea naţională şi este justificat de bunele rezultate înregistrate de instituţiile omoloage din Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Franţa şi SUA.

O altă acţiune în acest sens a fost protocolul încheiat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, privind informarea reciprocă rapidă între cele două părţi în situaţiile în care se identifică un risc sau un risc potenţial asupra sănătăţii publice, generat de alimente. Pe măsură ce a fost pus în aplicare, s-a dovedit a fi un instrument util, mai ales în soluţionarea notificărilor transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF). (T.B.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea